Seguir en primera persona una roda de premsa de Pablo Machín, sobretot aquesta temporada, és viure una mena de dejà vu. Perquè el sorià, no ens enganyem, sol tirar de tòpics. Ho fa, bàsicament, perquè no li queda més remei. A l'estadi, aquest any es viu la mateixa història i Ma?chín no té més remei que resignar-se a explicar-ho. Sí, l'Oviedo va fer més mèrits que d'altres equips per sortir de Girona amb algun punt sota el braç, però el tècnic va veure que el seu equip havia fet més mèrits perquè la victòria s'hagués quedat a casa. Va parlar d'un punt "molt sofert i merescut", que s'havia plantat cara a "un dels millors equips" que ha passat per Montilivi; un rival, que "no ens havia donat cap ensurt abans del seu gol", però que va tirar "d'ofici" per demostrar que és "un excel·lent equip".

Un punt és un punt i Machín és dels que sol donar-li valor a qualsevol botí, per més minso que sigui. "Em quedo fonamentalment amb el fet que tenim un punt més". Un empat que els deixava "amb millor regust de boca" que en d'altres ocasions perquè el Girona havia començat perdent. I més, contra l'Oviedo, a qui el sorià va elogiar: "És un gran equip. Està molt amunt a la classificació perquè té excel·lents futbolistes". És per això que li va donar encara més mèrit a la reacció blanc-i-vermella: "Posar-se enrere al marcador contra un rival així fa que tot se't posi coll amunt. Amb ben poc ens han marcat i fins abans del gol, no ens havia donat massa ensurts. Ens hem posat per sota, però hem continuat amb els nostres arguments".

Malgrat totes les bones paraules i les floretes, Machín tenia molt clar que havia estat el Girona el que més arguments havia presentat per endur-se la victòria. "Al primer temps hem sigut superiors des de la primera ocasió que hem tingut només començar. Fins al minut 40, el partit ha estat nostre i abans del descans ens han sorprès. El segon temps ha estat més equilibrat. Al final, tot s'ha obert i tots dos hauríem pogut guanyar: nosaltres amb un excès de valentia i ells amb molt d'ofici". I és aqui on va treure el cap la cantarella de sempre. Aquella en la que la manca de fortuna i el poc encert solen aparèixer com els principals motius pels quals el resultat de torn no ha estat l'esperat. "Sempre dic que el futbol és efectivitat. El futbol són els gols i només així arriben les victòries i els punts. L'important és materialitzar les ocasions. Sí, podem marxar contents pel treball de l'equip, perquè seguim generant bon joc i més quan el rival està al darrere, com ha estat al cas. Però no n'hi ha hagut prou".

La ratxa continua

Tot i no haver lligat la victòria, la cara que mostra aquest Girona és molt més bona que no pas la d'uns mesos enrere. El 2016 ha sentat bé a l'equip: només s'ha perdut un partit en el que portem d'any i ja són 6 les jornades consecutives sense perdre. "És difícil que la gent al vestidor estigui ben contenta si només hem pogut sumar un empat, però és evident que cada punt és important. A més, portem sis setmanes sense conèixer la derrota i això diu que som un conjunt competitiu. No hem perdut mai cap partit per més d'un gol de diferència. És positiu. Ara, prefereixo perdre alguna jornada per uns quants gols i després guanyar-ne moltes altres", deia un Machín qui recordava que, la bona inèrcia, s'allargava contra "un dels millors rivals que ha passat per aquí" perquè segons el seu criteri, l'"Oviedo ha competit molt bé". Bon rival, però no l'únic que ha passat per Girona i que ha preferit fer-se fort al darrere i perdre temps quan ha estat necessari per esgarrapar un bon resultat. "El Còrdova quan va venir també va fer un exercici de com s'ha de competir en un camp. Se'ns ha tancat força al darrere i la majoria dels rivals aprofiten que som un equip molt ofensiu. Deixem molts espais a les esquenes. L'Oviedo ha demostrat que és un dels millors equips, amb molt d'ofici. Ha sabut superar els moments dolents que ha tingut amb el nostre domini i mai s'ha posat nerviós".