Palamós viurà avui un d'aquells partits que fan afició. Dels que a tots els futbolistes els agrada jugar i més quan hi ha tant en joc. Sobre la gespa del Palamós-Costa Brava es viurà un intens derbi que enfrontarà dos equips amb objectius ben diferents a ben poc d'arribar al darrer terç de Lliga. El Girona arriba al derbi en línia ascendent i en el millor moment de la temporada disposat a clavar un cop que podria ser letal a l'equip veí per tal d'enganxar-se a la lluita pel play-off d'ascens. L'objectiu no és a prop, són 6 punts, però tampoc tan lluny com per renunciar-hi.

És per això que els de Pablo Machín intentaran allargar aquesta tarda la bona dinàmica que els ha dut a encadenar 6 jornades consecutives sense perdre amb un bon resultat en el derbi. La necessitat de punts la té el Girona i també un Llagostera que lluita per no perdre pistonada en l'aferrissada batalla per evitar el descens. En el cas dels blaugranes, la necessitat fa dies que s'ha convertit en urgències sobretot arran del gravíssim dèficit de punts que arrossega l'equip a domicili on tan sols ha aconseguit un punt (a Girona) en tot el curs. Lluny de la reacció que va experimentar l'equip la temporada passada i que el va impulsar amb força cap a la zona alta, el Llagostera aquest any no se n'acaba de sortir. Oriol Alsina no està trobant la tecla i, de passada, d'altres factors com alguns arbitratges tampoc ajuden.

Els de la Costa Brava fa temps que juguen amb foc i que estan amb l'aigua al coll. Amb el pas de les jornades la situació s'ha anat agreujant i la manca de resultats els ha anat arraconant juntament amb el Bilbao Athletic a la cua de la classificació. La necessitat de punts és la mateixa per a tots dos equips en un derbi que promet emocions fortes del primer al darrer minut. Això sí, si el temps acompanya.

Tant Machín com Alsina ja van advertir ahir que si les condicions climatològiques no són les òptimes, els onzes titulars podrien variar força. En aquest sentit, el Girona té les baixes segures de Pedro Alcalá, sancionat, i de Rubén Sobrino, lesionat. Tampoc hi seran Marcelo, que ja treballa amb el grup però surt d'unes galteres, i probablement tampoc Felipe Sanchón, que ahir no es va entrenar a causa de problemes físics.

La baixa d'Alcalá és el principal maldecap d'un Machín que dubta entre donar continuïtat a Carles Mas o tornar a l'equip a Richy després de més de dos mesos de baixa. El capità, en principi, és el substitut natural d'Alcalá a la posició de lliure, però les notables actuacions de Mas quan li ha tocat jugar li donen més possibilitats.

Qui també podria tornar a l'equip és Eloi Amagat, que podria fer-se amb el lloc de Borja García per tal de potenciar el mig del camp i evitar que el Llagostera hi tingui superioritat.

On també Machín té per triar i remenar és a la davantera. Amb només tres partits, Cristian Herrera ja s'ha guanyat un lloc de titular i avui podria repetir. Més dubtes hi ha en qui l'acompanyarà. En principi, Mata hauria de ser l'escollit tot i que Lekic, pel tipus de partit que es preveu, té fins i tot més números que el madrileny de ser a l'equip.

Després de moltes setmanes Alsina podrà permetre's el luxe fins i tot de descartar algun jugador aquesta tarda. Masegat per l'allau de baixes per lesió i sanció durant moltes jornades, el Llagostera recupera avui Jorge García i Tito, un cop complerta la sanció, i també els lesionats Chumbi i José Carlos. L'extrem sevillà té moltes possibilitats de reaparèixer fins i tot de titular. Això sí, l'estat del camp, sobretot si plou, podria fer que Alsina apostés per administrar-lo i no gastar la seva bala d'entrada.