L'Oviedo es convertirà aquesta tarda en el 52è visitant diferent que passa per Montilivi en aquesta etapa de vuit temporades que el Girona porta a Segona A. D'aquests, els asturians en seran el número 35 que arribarà a l'estadi amb passat -sigui recent, o no- a Primera. En la classificació històrica de la màxima categoria que publica la LFP, l'Oviedo està situat en dissetena posició gràcies als 1.174 punts que hi ha aconseguit en els 1.192 partits que ha disputat a l'elit (38 temporades). Incloent-hi els asturians, l'aficionat gironí haurà vist 13 dels 20 primers equips d'aquest rànquing (R. Societat, Saragossa, Betis, Deportivo, Celta, Valladolid, Racing, Sporting, Osasuna, Mallorca, Las Palmas i Vila-real) i es pot dir que l'únic que li falta a aquestes alçades de la pel·lícula és tenir l'oportunitat de gaudir a casa dels "grans" del futbol espanyol (Barça, Madrid, Atlètic, Athletic Club, València, Espanyol i Sevilla, tot i que aquests dos últims han passat per Girona convidats al Trofeu Costa Brava recentment).

El Betis i el Mallorca són els únics equips d'aquesta part capdavantera del rànquing històric que el Girona no ha pogut guanyar a Montilivi, tot i que, curiosament, sí que ho ha aconse?guit a domicili. Al Villamarín els gironins s'hi van imposar la campanya 2009/10, mentre que a Palma va ser el curs passat en la penúltima jornada gràcies a un gol de Sandaza.

L'estadi, que ha vist caure la gran majoria d'històrics que hi han passat, ha viscut tardes màgiques com la victòria contra el Saragossa amb un penal de Manga la 2008/09, en plenes Fires de Sant Narcís, o la celebració d'una agònica permanència en el darrer partit del curs 2013/14 gràcies a un 3-1 sobre un Deportivo que ja tenia assegurat el retorn a l'elit. També segueix a la retina dels seguidors gironins el 2-0 contra el Granada de la lliga 2010/11 que va significar, per primera vegada, somiar amb una promoció d'ascens en un Montilivi que va haver de deixar gent a fora, vessant amb 9.300 espectadors, o el penal de Kiko Ratón contra el Múrcia (1-1) que va evitar el descens a Segona B en l'últim instant de l'exercici 2009/10. L'Oviedo es presenta aquesta tarda amb una carta de presentació que diu que ha jugat 38 temporades a Primera. L'última, la 2000/01. Aquell mateix any el Girona militava a Tercera, categoria que havia recuperat un curs abans després d'haver arribat a caure a Primera Catalana.