Es desitgen el millor, però a partir del xiulet final. Ahir quan van retrobar-se a Palamós, l'entrenador del Llagostera, Oriol Alsina, i el seu homòleg a la banqueta del Girona, Pablo Machín, es van fondre en una abraçada abans d'anar a dinar plegats. Hi ha feeling entre tots dos, des que la primavera del 2014 Alsina el va contractar perquè intentés salvar un Girona que semblava més que condemnat al descens. «No m'agrada enfrontar-me a en Pablo perquè sempre li desitjo el millor però, demà (avui per al lector) hem de guanyar perquè la necessitat és extrema».?Del tècnic del Girona, explica que «és un plaer veure'l sempre però quan comenci el partit m'és igual qui hi hagi a la banqueta rival perquè el que vull és guanyar». Machín també es va desfer en reconeixements cap a Alsina, lluny de retrets per antics partits. «Tan de bo puguem recordar comptes pendents durant molts anys al futbol professional», deia Machín. «A?l'Oriol li tinc molta estima i un respecte professional grandíssim pel que ha aconseguit. No recordo ningú que ho hagi fet. A més, ell va apostar per mi i va convèncer la gent assumint el risc del meu fitxatge pel Girona en un moment molt delicat», destacava.

Esportivament parlant, ?Machín i Alsina han treballat tota la setmana per mirar de fer-se mal mútuament. El tècnic sorià reconeixia ahir que les condicions climàtiques porien fer-li fer algun «matís» en un onze on tan sols li balla el relleu d'Alcalá. El sorià considera que el mal temps perjudica tots dos equips però que «si filem prim, tenint en compte que nosaltres solem tenir més possessió que el rival i el Llagostera al contrari, ens pot anar pitjor a nosaltres». El derbi arriba en un moment en què el Girona encadena sis jornades invicte i vol començar a mirar més amunt que avall. «L'objectiu és guanyar per seguir marcant-nos reptes que són difícils però que serien il·lusionants, com ara veure'ns a la meitat alta de la classificació i arribar a les últimes jornades amb possibilitats de millorar encara més», deia Machín, sense dir en cap moment la paraula play-off. Per al tècnic, el derbi d'avui és «important» perquè cada cop queda menys temps per als objectius. «Per al Llagostera el partit no és vital però els pot condicionar molt per tenir més opcions de salvar-se». Tot i això, ?Machín té claríssim que passi el que passi avui, el Llagostera «tindrà partits suficients per a retallar el desavantatge amb els seus rivals». En aquest sentit, Machín elogia la cara del Llagostera com a local, on «dels darrers cinc partits tan sols el Leganés ha aconseguit fer-li un gol».

El Girona, un equip «temible»

El derbi d'aquesta tarda no resultarà definitiu però sí que, aquell que el guanyi, moralment li representarà fer un pas important en les seves aspiracions en el tram final de la segona volta. El matx és una nova final camí de la salvació per al Llagostera. Alsina explica que l'equip està molt mentalitzat que «si guanyem aquest partit, més els resultats dels enfrontament directes pot ser que ens quedem a tres punts de la salvació». De les virtuts del Girona, Alsina en fa una llarga llista. «És un equip temible». Per al maresmenc, el seu Llagostera intentarà fer mal als blanc-i-vermells «amb l'estratègia». «Sabem que defensivament actuen bé, tenen el millor porter de la categoria juntament amb en René i la dificultat serà extrema per superar-los». Alsina avisa que «pel sistema que utilitzen a vegades deixen al descobert els carrils i intentarem aprofitar-ho». Si a domicili la victòria es continua resistint, al Palamós-Costa Brava ja és una altra cosa.?En els darrers cinc partits, el Llagostera presenta aquest balanç: tres victòries, 1 empat i 1 derrota amb només dos gols encaixats.

De les possibilitats que el Girona repeteixi una temporada com la passada, això sí, amb final feliç, l'entrenador assegura que «encara té possibilitats de fer el play-off perquè tenen equip i entrenador per fer-ho. Potser arribaran de baix a dalt i aconseguiran pujar de categoria», sentencia Alsina, dient que la plantilla d'aquest any del Girona «és més àmplia, té més qualitat i alternatives i per tant, és un rival molt complicat». Alsina creu que Machín «farà jugar a dalt Mata i Cristian Herrera, però si juguen Lekic, Jairo o Felipe, és igual perquè la dificultat serà màxima».

Ahir va ploure durant bona part del dia a Palamós i les previsions per avui apunten a més pluja. La meteorologia farà que llisqui molt la pilota damunt la gespa.?Qüestionat per aquest factor, Alsina va dir que «això mai se sap a qui pot beneficiar o perjudicar. Sí que afavorirà l'equip que sigui «més llest», segons Alsina, «nosaltres».