Qui substituirà Jaime Mata??Una setmana més, per un motiu o per un altre, Pablo Machín ha de fer front a una baixa important i de nou al sorià se li obre el ventall de possibilitats per escollir. El davanter, pitxitxi de l'equip amb 6 gols i l'atacant més utilitzat des de principi de temporada, no jugarà contra el Mirandés per acumulació de targetes. Li tocarà descansar i el seu lloc l'haurà d'ocupar un altre futbolista. Machín té més d'una opció al damunt de la taula, però veient quin és el criteri del sorià, darrerament, sembla que les possibilitats es redueixen força. A?Cristian Herrera li ha costat ben poc fer-se amb la titularitat, pel que té tots els números de seguir a l'onze. Al seu costat hi queda una vacant. I seran Dejan Lekic o Jairo Morillas els que més opcions tenen d'ocupar-la.

Mata ha aparegut en 25 de les 27 jornades que s'han disputat fins ara. És l'atacant amb més minuts (1.928) i també el jugador que més vegades ha vist porteria (6 gols). El madrileny va veure a Palamós la cinquena targeta groga, pel que haurà de donar pas a un company. Per criteris purament numèrics, el seu substitut hauria de ser Jairo Morillas, l'altre pitxitxi de la plantilla (també en suma 6). El de Gilena ha disputat 20 partits (12 d'ells sortint des de l'inici). Tanmateix, Jairo no va jugar al camp del Llagostera, tampoc a casa amb l'Oviedo ni al camp de l'Osca, com no va fer-ho a casa amb el Nàstic. Ha estat inactiu durant tot el mes de febrer i encara suren a l'ambient les polèmiques declaracions d'ara fa unes setmanes, en les que posava en dubte la política de la drecció directiva a l'entendre que hi havia massa davanters a la plantilla.

L'altra opció que té prou força és la de donar la titularitat a Dejan Lekic. El serbi, que va arribar al mercat d'hivern, compta amb 5 aparicions a la lliga (dues d'elles d'inici) i ha marcat un gol, al camp del Numància. Al gener va tenir prou protagonisme, encara que aquest últim mes ha jugat força menys:?primer, perquè va ser expulsat força aviat al derbi i després perquè Machín només l'ha utilitzat com a revulsiu el dia de l'Oviedo. Tot i això, el seu perfil és el més similar al de Mata i fer jugar el serbi és una de les possibilitats que tenen més números de convertir-se en realitat. Un dels altres atacants més utilitzats és Felipe Sanchón, encara que el català ha desaparegut del mapa. Només ha jugat dos partits en el que portem de 2015 (Bilbao Athletic i Valladolid) i darrerament fins i tot ha quedat fora de les convocatòries. Aquesta darrera setmana, per culpa d'uns problemes físics que el van impedir entrenar el divendres. L'altra davanter de la primera plantilla és Rubén Sobrino: el manxec segueix la seva lenta recuperació i, una setmana més, està descartat tot esperant que tard o d'hora pugui reaparèixer.