Malgrat ser un dels equips més humils i modestos de la categoria pel que fa a pressupost i sobretot història en això del futbol d'elit, de mica en mica el Mirandés està aconseguint consolidar-se a la Lliga de Futbol Professional. Lluny de les seves fites sonades a la Copa del Rei, el conjunt burgalès ja fa un parell de cursos que navega per la part alta de la classificació a la categoria de plata sense mai però arribar mai a fer el pas. Enguany, l'equip també va començar com un coet i amb ja 40 punts, no només té més que encarrilada la salvació sinó que s'ha marcat com a objectiu disputar el play-off d'ascens. Un repte que el seu entrenador, Carlos Terrazas, ja fa tres cursos que es marca a la pretemporada amb declaracions d'intencions del tipus:?«pujarem amb la gorra». Ho feia amb el Guadalajara i ara ho fa amb el Mirandés. El cert del cas és que amb el Guadalajara (12-13), malgrat salvar-se, va baixar administrativament i el curs següent (13-14) ja amb el Mirandés, ho va fer esportivament després d'una darrera jornada d'infart al camp del Lugo. Tot i això, el descens administratiu del Múrcia, acabaria salvant els burgalesos.

Tot plegat ha consolidat el Mirandés a Segona Divisió on disputa ja la seva quarta temporada consecutiva. És enguany quan Terrazas està traient més suc a l'equip i a 15 jornades per acabar la competició té instal·lat l'equip a la novena posició a tan sols tres punts de les places de promoció d'ascens. I això que la darrera jornada va caure a Anduva contra el Tenerife (1-2) en un partit que d'haver-lo guanyat l'hauria ficat en posicions de play-off. La derrota a casa de diumenge no va ser un resultat del tot inesperat ja que els burgalesos com a locals no són gens fiables. De fet, tenen els mateixos punts que el Girona (18) i el Numància (18) i només Osca (10) i Bilbao Athletic (16) en sumen menys. Ara bé, el Mirandés es transforma quan surt d'Anduva per convertir-se en un visitant terrible i temible. Tant és així que, amb 22 punts els de Terrazas són el millor conjunt de la categoria a domicili. Una virtut que li ha fet imposar-se a camps com Saragossa (1-2), Còrdova (1-2), Lugo (1-4), Alabès (2-3) i Elx (1-4). Victòries imponents que sumades als empats a Ponferrada (2-2), Sòria?(2-2), Llagostera (0-0) i Albacete (1-2) l'ha convertit en el millor visitant de la categoria.

Els números fora de casa del Mirandés faran que el Girona hagi de tenir la guàrdia ben alta dissabte per frenar un equip d'allò més incòmode amb un sistema tàctic únic a la categoria (3-4-3). L'aposta de Terrazas per aquest esquema tan poc utilitzat li està donant molts fruits. Tant és així que els burgalesos, a banda de ser els millors visitants, també són l'equip que més gols marca de tota la categoria. Després de 27 jornades, el Mirandés ja ha fet 42 gols i és el màxim realitzador per davant de l'Oviedo (39), el Leganés (38) o el Còrdova (37). Els 42 gols que ha marcat fins ara el conjunt burgalès suposen un autèntic rècord pel club. I és que igualen els que va fer en tota la temporada passada (14-15) i superen de molt els de les dues anteriors:?39 (13-14) i 32?(12-13). El secret ofensiu d'aquest Mirandés no és centrar-ho tot en un sol home sinó repartir els gols entre atacants i migcampistes, gràcies també al dinamisme que provoca el sistema de l'equip. De fet, al mercat d'hivern van perdre el seu màxim golejador, Lago Júnior (7 gols), que va ser traspassat al Mallorca a canvi de 240.000 euros. Sense l'ivorià, Terrazas compta amb l'aportació golejadora dels davanters Abdon Prats (5), Ion Vélez (1), d'homes ofensius de banda com Álex García (5), Sangalli (4), el mitjapunta Salinas (4), el pivot Eguaras (4) i els defenses Galán (3), Álex Ortiz (4) i Kijera (2). L'adéu de Lago Júnior ha estat suplert per Aridane Santana que jugava a Tailàndia i d'Alain Oyarzun, cedit per la Reial Societat. Malgrat disposar d'un mes més de termini extra per poder fitxar ja que el Mallorca es va endur Lago Junior mitjançant la clàusula de rescissió, Terrazas s'ha estimat més no reforçar més l'equip. I això que l'opció de Rufo (Espanyol B) va estar molt a prop de tancar-se.

Montilivi, un malson

La bona dinàmica amb què el Mirandés es plantarà dissabte a Girona toparà frontalment amb la història. Un factor, l'estadístic, que diu que els burgalesos han sortit escaldats de Montilivi en les tres ocasions que hi han passat els últims tres anys. L'any passat el resultat va ser de 3-0 però els dos anteriors la derrota va ser encara més contundent (4-0). A més a més, Terrazas va veure com l'any passat li expulsaven Razak i Álvaro Corral i, fa dos cursos (13-14), els dos porters Prieto i Dani Jiménez. Aquell dia, sense porters, l'ara jugador del Llagostera José Antonio Ríos va acabar defensant la porteria del Mirandés.