Només el sorprenent líder Leganés signa millors registres que el Girona aquest 2016. Els homes de Pablo Machín semblen haver-se despertat i amb una ratxa de 18 de 27 punts possibles han deixat enrere els fantasmes del descens amb què va començar l´any nou i comença a mirar de reüll les posicions capdavanteres. De fregar el descens abans de Nadal, el Girona ha passat a situar-se a 6 punts de la zona de play-off gràcies a la bona dinàmica de resultats en què s´ha instal·lat l´equip. El conjunt de Pablo Machín finalment ha sabut traduir les bones sensacions que oferia durant el primer tram de Lliga en resultats positius per començar a aixecar el vol. El despertar de Borja García ha estat clau, però de ben segur que l´arribada de Dejan Lekic i Cristian Herrera també ha estat important per millorar els números de l´equip aquests dos mesos. El serbi i el canari estan aportant moltes coses a l´equip i a més a més han fet posar les piles als altres davanters de la plantilla.

Un altre factor tant o més determinant per a la bona línia de l´equip és la seguretat defensiva. O el que és el mateix, el Girona ja no encaixa tants gols com abans. Només cal fer un cop d´ull als números de l´equip fins a l´aturada nadalenca. Llavors, en 18 jornades, Isaac Becerra havia rebut 18 gols (un per partit). Amb el canvi d´any, en les 9 jornades disputades, el porter n´ha encaixat només 5. Una millora que l´ha situat com a segon menys golejat amb 23 gols, només un més que Serantes del Leganés (22). L´Alabès (24) i el Saragossa (25) són el tercer i quart equips menys golejats. A Vitòria, Fernando Pacheco ho ha jugat tot (24 gols en 27 partits) mentre que al Saragossa els gols se´ls han repartit entre Bono (17 en 19 partits) i Manu Herrera (8 en 8 partits)

Els registres de Becerra aquesta temporada són pràcticament calcalts als de la passada campanya. De fet, el curs passat el porter blanc-i-vermell havia rebut tan sols un gol menys que ara (22) en els mateixos partits (27). Això sí, des que va prendre la titularitat a Dani Mallo cap a l´abril del 2013, Becerra no només s´ha consolidat com el porter titular del Girona, sinó que s´ha convertit en un dels millors de Segona Divisió A. L´any passat, va mantenir un interessant pols amb Cuéllar de l´Sporting pel trofeu Zamora que, com l´ascens, se´n va anar finalment cap a Gijón.

A l´estiu, va rebre ofertes per jugar a Primera però el director esportiu Quique Cárcel les va considerar insuficients i Becerra continua a Montilivi, almenys fins al 30 de juny. Els seus números les dues últimes temporades destrossen qualsevol comparativa amb cap dels sis anteriors porters que havia tingut l´equip des que va tornar a Segona A. Tan sols Santamaría (10-11) i Rafa Ponzo (08-09) mig se li acosten. El navarrès havia encaixat els mateixos 22 gols a la jornada 27 havent, això sí, jugat tan sols 20 partits. De la seva banda, el veneçolà va rebre 29 gols en 26 partits el curs 2008/09. Aquella campanya, el Girona en les primeres 27 jornades havia rebut 31 dianes, una xifra que era el rècord del club de Montilivi fins que Becerra la va destrossar.