Jaime Mata va respondre ahir les preguntes dels lectors de www.diaridegirona.cat en una entrevista en línia en què el davanter madrileny va tocar diversos temes relacionats amb la seva situació contractual, la jugada polèmica que va decidir el derbi contra el Llagostera i les possibilitats del Girona de lluitar pel play-off d'ascens, entre altres. Mata va revelar que és seguidor del Racing de Santander i també que aquest mes de gener el Mallorca el va intentar fitxar.

Vas poder dormir bé després del que va passar al derbi?

Després d'un partit sempre és complicat fer-ho pel cansament i encara més en un derbi, on la tensió és sempre més gran.

Creus que el Girona continuarà aquesta fantàstica ratxa i acabarà als play-off? Esperem que a la tercera vagi la vençuda després de dues males experiències...

El primer objectiu ha de ser la permanència i un cop aconseguida, mirar amunt. Si podem seguir en aquesta línia lluitarem fins al final per colar-nos als llocs de promoció. No tenim gaire bon regust de boca dels play-off viscuts però cal pensar que aconseguir-los i gaudir-los és quelcom ja molt positiu per al club.

Quina xifra de gols faràs aquesta temporada? Quin resultat et sembla que hi haurà contra el Mirandés dissabte?

Intento superar els gols aconseguits la temporada passada (12) però el meu principal objectiu i que més valoro és que els gols serveixin per donar punts a l'equip. La meva porra és un 2-0

Primer de tot felicitar-te per la gran temporada que estàs fent. Jo et criticava fins que un dia no vas jugar un partit i et vaig trobar a faltar. Renovaràs pel Girona?

Hem d'acabar l'any i lluitar per entrar al play-off. Ja arribarà l'estiu per parlar d'aquests temes.

Creus que arribarem a temps de fer la promoció d'ascens?

Em sembla que hem tingut una millora de resultats que ens estàvem mereixent. Esperem seguir així i poder aspirar-hi.

Et trobes a gust a Girona. Penses ja en la teva renovació?

Estic molt feliç a Girona, tant en el club com en la ciutat i la província. Enamorat de Girona.

En la teva etapa al Rayo B vas coincidir amb jugadors com Leo Baptistao o Alberto Perea. Són fores de sèrie realment o has jugat amb d'altres de més qualitat? Potser Jandro Castro?

Coincidir amb jugadors d'aquest nivell et fa millorar molt i m'alegro moltíssim de com han crescut com a futbolistes. Jandro ha estat un company increïble. Essent un dels capitants, em va ajudar molt en el meu primer any.

Creus que si assolim els play-off aquest any, ens podria servir la "lliçó" del passat?

Per descomptat que hem d'aprendre de tot i més després de com de dur va ser el que vam viure l'any passat. A més a més, tenir l'experiència d'haver disputat un play-off a molts jugadors els ajuda a l'hora d'encarar-ne un altre.

Jairo Morillas en una entrevista a aquest mateix diari va dir: «Em sembla que set davanters són molts»; Opines el mateix malgrat ser el davanter amb més minuts aquesta temporada?

Com menys competència tinguis en el teu equip sempre és millor perquè tens més possibilitats de jugar. Tanmateix, són decisions del club que els jugadors només podem respectar i treballar més fort per poder jugar.

Tria un moment, una persona, un plat i un equip.

El fitxatge pel Girona, que em va permetre jugar al futbol professional; la meva xicota, la truita de patates, i el Racing de Santander.

Quin missatge donaria a l'afició i quin altre perquè la gent s'animi a venir dissabte al camp?

Que estiguin sempre amb l'equip. Les coses poden anar més o menys bé però sentir l'escalfor i el suport de la teva afició és importantíssim per aconseguir els objectius. És d'agrair l'actitud en les últimes jornades a Montilivi en què des del primer a l'últim esteu vivint el partit animant sense parar. Ho notem molt a dins del camp i és important.

Quin és el teu onze ideal de la Lliga Adelante? I?l'històric?

El meu onze ideal és el del Girona. No canvio cap company. L'onze històric fins avui seria la plantilla de la temporada passada amb la qual vaig gaudir moltíssim.

Quin defensa t'ha marcat més bé?

Bernardo, de l'Sporting.

Quin és el teu gol o partit més recordat amb el Girona?

El partit d'anada del play-off a Saragossa, després d'un moment tant dur. Em quedo amb aquells dos gols.

Com es prepara un jugador de la teva categoria per a quan s'acaba la vida professional?

Ens podem seguir formant mentre ens dediquem a aquest esport. L'AFE ens ajuda i l'únic amb què anem amb desavantatge és amb l'experiència laboral.

El teu esperit de lluita i sacrifici és inqüestionable. Felicitats pel seu compromís amb l'afició i la samarreta. Com a crítica constuctiva, dir-te que de vegades exageres massa les faltes i això pot fer que els àrbitres no et prenguin seriosament. De tot cor, gesticula i queixa't menys.

De cara als àrbitres et dono tota la raó en què no hauria de parlar amb ells perquè fan la seva feina igual que nosaltres la nostra. Jugo en una posició en la qual tinc moltes disputes per la pilota amb els centrals. Per això entenc que de vegades pugui semblar que estic massa per terra.

Per què està tan de moda el pentintat que us heu fet tu i en Richy?

Jo ja me l'he tallat. Així que he deixat d'estar a la moda...

És cert que el Mallorca et va voler aquest mercat d'hivern i el Girona no et va deixar sortir?

És cert que em va voler però no me'n vaig anar perquè no vaig voler. No és la meva manera de fer les coses. Tinc un compromís amb el Girona fins a final d'any i esperem poder-lo allargar molts més.

Et sembla que et quedarà molt de temps més al Girona?

Això no ho sabem cap de les parts. Per ara, gaudim d'aquesta temporada.