Quina enveja fa mirar la classificació i veure com el Leganés, un equip que a l'agost no entrava en cap travessa per pujar, comanda la classificació i tuteja els grans de la Lliga. Uns mesos enrere, era el públic de Montilivi i l'aficionat blanc-i-vermell el que vibrava cada setmana amb un equip, el Girona, que s'havia guanyat el dret a somiar. Païda la decepció del fatídic juny de l'any passat i superat el primer tram de la competició, el panorama ha canviat força, però no pinta tan malament com ho semblava al principi de curs. Els gironins ja no han de resar cada dos per tres per evitar el descens i una ratxa de set jornades sense perdre ha retornat la il·lusió. En petites dosis, però l'esperança de lluitar per quelcom més que no pas la simple permanència ha tornat a brollar. La confirmació que el play-off encara és possible passa, principalment, per fer un tram final de temporada de notable alt. I la primera pedra, després de les que s'han anat posant al llarg d'aquestes últimes setmanes, arribarà amb una victòria aquesta tarda (18.00 hores) contra un Mirandés que arribarà a l'estadi amb dues etiquetes que el converteixen en un rival a tenir en compte: ser el millor visitant de la lliga i també l'equip que més gols ha fet fins ara de tota la categoria.

«Estem bé», reflexiona Pablo Machín. I no li falta raó al sorià. Són set les jornades sense perdre i 15 punts dels últims 21 que hi ha hagut en joc. Els números són bons, però millor és la ratxa: per fi s'ha trobat la regularitat que es buscava i l'equip ha abandonat la part baixa per plantar-se dotzè, amb 37 punts i a només 6 de la promoció. «Estem més tranquils perquè tenim la zona perillosa més lluny. El nostre repte és anar avançant, a poc a poc, per veure si en les últimes cinc setmanes podem lluitar per quelcom més bonic que no pas mantenir la categoria. Primer, a lluitar pels 50 punts i després, quan els tinguem, la classificació ens dirà si ens hem de conformar amb això o si en canvi aspirem a d'altres reptes. I jo crec que serà així», afegeix el tècnic, optimista.

Per aquest cap de setmana, Machín te les baixes dels lesionats Felipe Sanchón i Rubén Sobrino, a més del sancionat Jaime Mata. El migcampista Chidiebere Nwakali, inèdit a la lliga, ahir no es va entrenar per una inflamació al colze i difícilment entrarà a una llista en la qual tampoc serà Pablo Maffeo. El lateral ha estat convocat aquesta setmana amb les categories inferiors de la selecció espanyola. Marcelo, que fa poc que ha superat unes galteres, ja s'entrena amb el grup però avui veurà el partit des de la graderia.

La gran novetat serà el retorn de Pedro Alcalá, baixa a Palamós per sanció. El murcià tornarà a l'eix de la defensa formant trident amb Kiko Olivas i Lejeune. A les bandes, mil i una opcions, encara que segurament Machín aprofitarà Álamo per la dreta i Aday per l'esquerra per explotar un dels teòrics avantatges per fer front al 3-4-3 del Mirandés. A dalt, la baixa de Mata molt segurament la cobrirà Lekic, mentre que caldrà veure si és Borja o Eloi Amagat l'acompanyant de Granell i Pere Pons al mig del camp.

La revelació arriba amb baixes

Amb permís del Leganés, el Mirandés és l'altra gran revelació d'aquesta lliga . Els de Carlos Terrazas, això sí, no arriben a Montilivi en el seu millor moment, amb 2 punts dels últims 9. Per acabar-ho d'arrodonir, es presentaran a Girona amb tres baixes sensibles: el davanter Néstor Salinas, el central Gaffoor i el també defensa Ernesto Galán.