Pablo Machín va arribar tranquil a la sala de premsa i, tot i deixar clar que "encara amb la tensió del partit que el meu punt de vista pugui ser subjectiu crec que el penal és poc discutible", va evitar entrar amb polèmiques amb Oriol Alsina i el Llagostera es va limitar a comentar el partit. "Ha tingut tots els ingredients d'un derbi entre dos equips pròxims geogràficament, molt igualat, amb oportunitats dels dos equips i que s'ha acabat decidint al final al penal quan nosaltres hem jugat una mica a la ruleta russa perquè volíem aconseguir la victòria".

A criteri de Pablo Machín el Girona va "començar el partit més assentat que el Llagostera i hem dominat els primers minuts, però ells s'han refet i ens han creat molts problemes amb les pilotes pentinades per Juanjo que queia molt a la zona de Carles Mas i nosaltres tampoc podíem controlar per davant amb en Pere Pons". Per a Machín que va justificar en la necessitat de plantar més cara a Juanjo el canvi de Richy per Mas al descans, la segona meitat va ser "més igualada amb oportunitats per als dos equips i amb l'entrada de Borja nosaltres hem jugat una mica a la ruleta russa al final perquè volíem anar a buscar la victòria". "Al final hi ha hagut oportunitats per als dos equips, però hem acabat guanyant nosaltres amb el penal". El penal el va xutar Granell, i no Mata que també n'ha xutat enguany, però Machín va negar que ell hagués decidit directament qui havia de ser el xutador. "El nostre especialista és l'Àlex, però això ho decideixen els jugadors al camp perquè a vegades és més important la confiança en aquell que la qualitat. I jo deixo fer sempre que el que digui que té confiança no sigui un esverat", va explicar el tècnic.

El bon moment de l'equip no va provocar que Machín es decidís ahir a dir de manera oberta que l'objectiu del Girona és jugar el play-off d'ascens. "No, no ho diré, perquè el primer objectiu sempre és la permanència i encara l'hem d'assegurar, però jo sempre sóc ambiciós i vull mirar cap amunt i això és el que transmeto als jugadors".

La victòria en el derbi d'ahir va arribar en el partit número 84 de Pablo Machín a la banqueta del Girona, els mateixos que va fer com a primer tècnic del Numància. "No ho tenia comptat. Han passat molt de pressa, perquè tinc la sensació que vaig passar mitja vida al Numància. Espero poder entrenar molts més partits aquí i que la gent em recordi com un entrenador que va venir de La Meseta i va fer una bona feina aquí a Girona".