"El primer que vol fer el play-off sóc jo", deixava anar Pablo Machín. I si el sorià parla amb tanta claredat en una roda de premsa, és que no té gairebé cap dubte del que diu. Sol ser molt prudent el tècnic i li costa un món deixar-se endur per l'eufòria o la il·lusió. Ara, l'equip li ha donat raons de pes per creure que jugar la promoció encara és possible. No s'hi ha instal·lat encara el Girona i li falta camí per recórrer per aconseguir-ho, però és cert que, de mica en mica, la ratxa d'imbatibilitat està donant els seus fruits. Aquesta jornada es donarà un pas endavant i es retallarà la distància respecte la promoció, quelcom que no s'havia pogut aconseguir en les últimes setmanes. Això és així, encara que avui encara hi haurà partits en joc. Els resultats d'ahir, sumats amb la important victòria dels gironins sobre el Mirandés, així ho permeten.

La vuitena jornada seguida sense perdre ha permès l'equip enfilar-se fins els 40 punts. Ha dormit en la novena posició (superant l'Elx i el Mirandés), un lloc que només perdrà si el Valladolid guanya a l'Osca. Si això passa, el Girona tancaria la jornada en la desena plaça. Aquest seria el pitjor escenari i tot així s'hauria millorat la classificació respecte l'última jornada. Però el més important: la distància amb el play-off. Aquestes dues darreres setmanes, havia estat de 6 punts i malgrat els bons resultats (un empat amb l'Oviedo i una victòria amb el Llagostera) no s'havia mogut. Això canviarà aquesta jornada. Les derrotes de l'Oviedo i l'Osasuna han jugat molt a favor dels gironins, que han dormit a només 3 punts de les places que donen accés a lluitar per l'ascens a Primera. Aquesta diferència s'ampliarà fins als 4 punts si el Saragossa guanya al camp de l'Alabès i si el Gimnàstic empata a l'Alcorcón o si és l'equip madrileny el que guanya al conjunt tarragoní en el duel que els enfrontarà a l'estadi Santo Domingo. Si es donen aquestes circumstàncies, el tall se situarà als 44 punts, 4 més dels que ara mateix tenen els gironins.

A la part baixa, el Llagostera suma 22 punts i abandona l'última posició, superant així el Bilbao Athletic. Els blaugrana han dormit a cinc punts de la permanència, però la distància es podria ampliar aquesta mateixa tarda.