Pablo Machín es va passar els darrers quinze segons de partit aplaudint amb els braços enlaire els seus jugadors. El partit estava dat i beneït des de feia estona i el tècnic sorià estava tan satisfet del que havia vist sobre la gespa que no va poder reprimir-se de fer un reconeixement instantani als seus homes per la feina ben feta. Una estona després, ja a la sala de premsa, va traduir els aplaudiments en paraules d'elogis cap als seus. "Ha estat un dels partits més complets que recordo. Estic enormement satisfet", deia un Machín que s'atrevia a pronosticar que "serà molt difícil de veure'n algun de millor que aquest en qualsevol camp de Segona Divisió A o en molts de Primera Divisió". Malgrat la incertesa que reflectia el 0-0 al marcador a la mitja part, la realitat és que no hi va haver partit. La superioritat del Girona va ser màxima davant un Mirandés que arribava com el millor visitant i màxim golejador de la categoria. "Hem fet una primera part excel·lent on hem minimitzat el rival i no ens ha creat ocasions de gol. Tot i això, eren un llop amb pell de xai. Que surtin de Montilivi amb zero gols i amb poques oportunitats, tret de la gran aturada de Becerra té molt de mèrit", recordava.

Els tres punts deixen el Girona amb 40 i fan que superi l'Elx i també els burgalesos -a qui tenen l'average particular guanyat ja que a Anduva el resultat va ser d'1-0- a la classificació. A l'espera dels resultats d'avui, el Girona té la zona de play-off a tres punts i això comença a fer somiar l'afició. Machín, fins ara reticent a parlar-ne obertament, ahir no va poder driblar la pregunta. "El primer que vol ficar-se el més amunt possible i jugar el play-off sóc jo. Sóc l'entrenador més ambiciós del món i el més exigent de tots. Ho inculco cada dia als meus jugadors", deixava clar. Ara bé, el preparador no consentirà que l'eufòria entri al vestidor, de cap manera. "Primer hem d'aconseguir els 50 punts. És difícil fer cinc passos de cop. Hem d'anar pas a pas", recordava el tècnic, que somia "poder arribar a les darreres cinc jornades amb opcions". Si s'aconsegueix, Machín està convençut que el Girona tindrà opcions perquè sap "competir". "Hem adquirit experiència a base de cops i espero que algun dia sapiguem aprofitar-ho i aconseguir el que ens mereixem", deia. En aquest sentit, Machín sí que veu bé que l'afició s'il·lusioni amb fites més elevades. "M'agrada que en parlin. L'equip està a un nivell alt de joc no d'ara sinó de tota la temporada. A veure si recuperem els que venien al final del curs passat i fem que Montilivi vibri. Aquí mai sortiran decebuts de l'estadi perquè veuran ocasions i bon joc".

Machín va guanyar la partida tàctica a un Terrazas que amb el seu especial 3-4-3 va veure's desbordat en tot moment. "Teníem molt clar com fer-los mal. Els jugadors s'ho han deixat tot físicament i el rigor tàctic ha estat perfecte. Segurament els més vistosos sempre són els jugadors ofensius però em quedo amb la gran labor dels tres centrals, el desgast dels carrilers, la pressió de la primera línia. Amb tots...".

Un dels homes del partit va ser Cristian Herrera, que es va estrenar com a golejador i que va cedir un parell de gols mastegats a Dejan Lekic i Jairo Morillas que Raúl Fernández neutralitzaria. Per a Machín, el paper del canari és fonamental a l'equip. "El veig molt bé. Des que ha arribat que és titular i ha jugat molts minuts. No només té qualitat sinó també implicació i capacitat de pressió. Ens donarà molt, igual que Lekic, que n'ha tingut un parell avui. També Jairo que ha demostrat la qualitat que té quan ha sortit i llàstima que Felipe Sanchón no ha pogut jugar per lesió", detallava. El gol que va obrir la llauna va arribar en una acció a pilota aturada des d'un córner. Va ser novament Kiko Olivas, que ja en duu quatre aquests curs. Per a Machín, tot és fruit de la feina de l'equip. "Tots ataquem i tots defensem. Els davanters han de defensar i els defenses poden marcar", deia per recordar també que la temporada passada, "en Flo (Lejeuene) i en Richy també van marcar molts gols".