És un fet evident que aquest 2016 li prova, i molt, al Girona. Ha estat encetar l'any que l'equip de Pablo Machín ha premut la tecla, d'una vegada per totes, que feia temps que buscava. Va arribar al Nadal com va poder;?un veritable supervivent que havia escapat unes quantes vegades de les urpes del descens. Va passar les vacances alleugerit pel gol in extremis de Kiko Olivas a Palma i potser tot plegat li va donar l'empenta necessària per comença a carburar. Perquè els fets provats diuen que aquest equip ja rutlla i que ho fa d'una manera espectacular. Tant, que s'ha convertit en el segon millor equip de la categoria del que portem de 2016. Amb permís, evidentment, d'un Leganés que va llençat i que ha fet seva l'etiqueta de conjunt revelació d'aquesta temporada.

Des del primer partit del mes de gener fins ara s'han jugat 10 jornades de lliga, suficients per fer un balanç amb cara i ulls. El dels gironins és més que positiu. Dels 30 punts possibles, l'equip que entrena Pablo Machín n'ha aconseguit 21 (un 70 per cent) gràcies a les 6 victòries que ha arreplegat:?contra el Valladolid, Ponferradina, Bilbao Athletic, Osca, Llagostera i Mirandés. A?part, dels 3 empats davant el Numància, Nàstic i Oviedo. El bon expedient només l'embruta la derrota al camp de l'Alcorcón (1-0), en un partit en el que els blanc-i-vermells van fer mèrits i es van veure condemnats per un gol amb la mà dels madrilenys.

L'únic equip capaç de superar aquests registres és el Leganés, el millor d'aquest 2016 i un conjunt que es troba en plena forma. Els madrilenys, líders en solitari, s'han fet amb 8 victòries i un empat, i tan sols han encaixat una derrota, ara fa un mes al camp del Saragossa.

Els immediats perseguidors de madrilenys i gironins es troben a un món. El terce d'aquest particular rànquing és l'Alabès, que ha aconseguit 16 punts, pels 15 d'un munt d'equips:?Oviedo, Nàstic, Saragossa, Tenerife i Mirandés.?

El menys golejat

Són uns quants els factors que han influït en la bona inèrcia del Girona. Una, i fonamental, és que la pilota per fi ha volgut entrar. Però una altra, també molt important, és l'excel·lent treball defensiu que al llarg d'aquestes últimes jornades ha mostrat l'equip. Els tres centrals de torn -habitualment Kiko Olivas, Alcalá i Lejeune, encara que també hi han tret el cap Mas i Richy- han funcionat a la perfecció i Isaac Becerra torna a ser aquell porter decisiu de les últimes dues temporades. Amb tot plegat, els gironins s'han convertit en l'equip menys golejat del 2016. Tan sols han encaixat 5 gols en 10 partits, una xifra a la qual només s'acosten el Leganés (6) i el Valladolid (6). Més n'ha rebut el Llagostera (13), encara que el blaugrana no és el pitjor conjunt en aquest apartat. El superen el Còrdova i el Lugo (tots dos amb 16), i l'Albacete, Bilbao Athletic i Ponferradina (17).

El Llagostera, el pitjor

L'altra cara de la moneda la protagonitza el Llagostera. Si el Girona va com un coet, els d'Oriol Alsina viuen una situació completament diferent. Són el pitjor equip del 2016 i en aquestes últimes 10 jornades només han pogut atrapar 5 punts. El balanç és força negatiu:?una sola victòria (contra l'Albacete), 2 empats i fins a 7 derrotes. A?més, també són el conjunt que menys gols ha marcat en aquest període:?tan sols 5.