L'Almeria no és la bèstia negra del Girona però si ens remetem als números històrics sí que queda força clar que és un rival que no li prova gens. A la memòria dels aficionats blanc-i-vermells hi ha l'eliminatòria final per pujar a Primera Divisió del curs 2012-13 en què els gironins van caure de manera clara (0-1 a Montilivi i 3-0 al Juegos del Mediterráneo). Ara bé, el pitjor record que els seguidors del Girona tenen dels duels contra l'Almeria es va produir aquella mateixa temporada en el partit de Lliga a terres andalusos. Va ser el dia del famós penal de Trujillo a Acuña no xiulat per Ocón Arraiz que va escandalitzar l'expedició gironina. La derrota final (2-1) va deixar sense opcions d'ascens directe el Girona l'última jornada.

En total han estat set els enfrontaments entre gironins i andalusos en aquesta etapa a la categoria de plata i cap s'ha decantat del costat català. De fet, el Girona tan sols ha pogut esgarrapar un parell d'empats dels set duels. El més recent va ser el partit a Montilivi de la primera volta en què Aday va igualar el matiner gol de penal de Quique González (1-1). L'altre cop que els gironins van puntuar contra l'Almeria va ser la temporada 2011-12 al Juegos del Mediterráneo (2-2). Va ser un punt del tot inesperat en un partit en què l'Almeria va ser superior i es va situar 2-0 al marcador (m.44)?amb gols de Dani Bautista i Ulloa. Gaizka Saizar (m.49, depenal), en el seu únic gol amb la samarreta del Girona, va retallar distàncies i quan tot semblava perdut i Jose havia estat expulsat, Moha va culminar una excel·lent jugada de contracop de Nieto.

Els altres duels entre el Girona i l'Almeria han estat victòries andaluses. La primera va ser aquella mateixa campanya 11-12 a Montilivi per la mínima ja amb Uribe (0-1). El curs següent (12-13), un gol de Chumbi en l'afegit glaçaria Montilivi (0-1).

El Girona i l'Almeria ambé es van veure les cares no fan tant (estiu del 2007) al Trofeu Costa Brava. Uche va avançar els d'Unai Emery i Arnal empataria (1-1). Els andalusos es van endur el trofeu des dels llançaments de penal (2-3). Per part del Girona van marcar Eloi Amagat i Ramon Masó i per l'Almeria Soriano, Francisco Rodríguez i Natalio. Jito, Rangel i Xumetra errarien el seu llançament com també el visitant Álvaro Negredo.