Ni és cap compte pendent ni tampoc hi ha cap espina clavada. El retorn del Girona dissabte a Almeria serà simplement «un partit més» per als cinc supervivents de la plantilla que es van enfrontar al conjunt andalús en el play-off d'ascens a Primera de la temporada 2012-13 (Becerra, Richy, Pere Pons, Felipe Sanchón i Eloi Amagat). El Juegos del Mediterráneo va ser l'escenari del final d'un somni per a l'equip de Rubi, el primer millor Girona de la història. L'etiqueta l'hi va treure la plantilla del curs passat quedant-se encara més a prop de l'ascens a la màxima categoria.

«Que no s'apagui aquesta flama», demanava Rubi des del balcó de l'Ajuntament l'endemà de la derrota en el reconeixement que l'Ajuntament i l'afició van fer a l'equip. La flama va estar a punt d'apagar-se el curs següent però de la mà de Pablo Machín es va evitar el desastre a darrera hora. ?L'any passat la flama va tornar a calar fort entre l'afició i l'ascens es va escapar de la punta dels dits. Enguany, amb 14 jornades per disputar-se, el Girona torna a somiar. Això sí, els cinc integrants de l'equip que van participar en aquell play-off contra l'Almeria són conscients que queda molt per fer i molts obstacles per superar. El primer, l'Almeria dissabte. Un rival i un camp que portarà molts records de ben segur als cinc protagonistes. Sobretot als tres que van participar en el decisiu partit de tornada en què, tal i com reconeixen, no hi va haver res a fer. Isaac Becerra, Eloi Amagat i Felipe Sanchón van disputar els 90 minuts mentre que Richy va veure el desenllaç des de la banqueta i el joveníssim Pere Pons va ser un dels descartats per Rubi i es va quedar a la graderia. Malgrat veure's superats clarament sobre la gespa, les llàgrimes van fer acte de presència amb el xiulet final de Jaime Latre i el reconeixement d'una afició que es va desplaçar en massa a Almeria.

El partit de dissabte no tindrà res a veure amb el d'aquell 23 de juny de 2013 en què un tal Aleix Vidal va obrir el camí de la derrota del Girona. Charles, ara al Màlaga, s'encarregaria de certificar-la i segellar l'ascens de l'Almeria a Primera. «El record és especial i dur. Cap de nosaltres es va escapar de les llàgrimes veient tota la gent que havia vingut i com animaven tot i el marcador en contra i al final del partit», explica Richy. En la mateixa línia s'expressa Eloi Amagat, que considera que aquell partit de tornada va ser un «dia trist però alhora emocionant» pel fet de veure «tanta gent de casa nostra donant-nos suport tan lluny». Més que aquella última visita al Juegos del Mediterráneo als supervivents els cou més el partit de Lliga, quinze dies abans, en què , segons Becerra «l'àrbitre no va xiular el penal més clar de la història del futbol» comès sobre Acuña.

Felipe també recorda amb estima aquell partit pel fet de ser l'últim d'un «any molt especial». «Tot ens sortia. Érem un grup molt bo. Es va desplaçar molta gent i la meva família encara se'n recorda. La meva dona hi va anar amb la d'en Chus Herrero i va ser increïble per a elles tot el viatge», detalla. El davanter va ser el protagonista del partit d'anada en fallar un penal ja amb 0-1 al marcador. Felipe confessa que fins al juny passat, aquell era el seu pitjor record com a futbolista. «Va ser el meu pitjor moment fins el dia del Lugo. Ara el tinc més que oblidat. Esperem que el temps ens torni a donar una oportunitat per jugar un altre ?play-off com a mínim», diu. En aquesta línia ambiciosa coincideixen també els altres protagonistes que anhel·len poder disputar una nova promoció d'ascens. «No sempre un equip té tantes oportunitats de poder jugar una lligueta d'ascens. Nosaltres ja en portem un parell. Aveure si aquest any arriba la tercera», diu Becerra. Felipe recorda que el club ha fet un canvi i que «abans no hi estava tan acostumat». El canvi, segons Richy, ha arribat arran de l'aterratge de Machín de la nova propietat. «Aquell any d'Almeria no es van consolidar les bases de res perquè el curs següent ens vam salvar a l'última jornada. Es va canviar molt el grup i l'entrenador. Ara sí que les bases són més importants i intentarem seguir escalant posicions a la classificació», assegura el gallec.

Per part de l'Almeria també són ben pocs els jugadors que continuen d'aquella temporada:?Fernando Soriano -sancionat per dissabte-, Jonathan Zongo i el jove Ramón Azeez.