Als jugadors del Girona els va costar dormir ahir. Les cares d'incredulitat i de no entendre com van poder marxar del Juegos del Mediterráneo amb les mans buides es van mantenir a l'entrenament matinal que van fer a terres andaluses abans de tornar cap a Girona. Era una sensació barreja de ràbia i impotència per haver deixat escapar una gran oportunitat de seguir sumant no un, sinó tres punts per acostar-se més a la zona de play-off i, al mateix temps, de confiança en la feina ben feta després del bon partit. "És que fins i tot l'empat hauria estat injust", remugava Rubén Alcaraz, un dels titulars dissabte, tot maleint que cap de les múltiples ocasions gironines hagués entrat a la porteria. Sigui com sigui, el futbol és així i l'única realitat és la que diu que el Girona ha passat d'estar a 3 punts de la promoció a situar-se a 5. A tretze jornades per al final de la competició Pablo Machín segueix insistint que l'objectiu és "anar partit a partit" i esperar a veure si "en les darreres cinc jornades", el Girona té opcions d'aspirar a "fites majors que no siguin només la permanència". En aquest sentit, el calendari marca ara a curt termini un tram amb tres enfrontaments contra equips de la part alta que poden definir les opcions del Girona de disputar el play-off. El primer serà diumenge a Montilivi contra el líder Leganés (17.00), per a Machín, "el millor equip de la categoria en tots els sentits". Després, el Girona visitarà per Setmana Santa (diumenge 27, 17.00) un Saragossa embalat cap a dalt i tancarà aquest minicicle rebent l'Osasuna a l'estadi el següent diumenge (3 d'abril, 17.00).

"Haurem de demostrar a quin nivell estem", assegura Machín, que recorda, tanmateix, que el partit més important "era el d'Almeria". "Ara ens vindrà el Leganés, que jo ja deia que era el millor equip de la categoria no perquè vagi primer sinó pel joc que fa, per la gran plantilla i pel bloc que té. Ara ho ratifico. Després vindran Saragossa i Osasuna, dos equips amb història a Primera Divisió i hem de prendre'ns-ho com un orgull el fet de poder-hi competir", explica un Machín que no vol pensar en números ni tampoc fer comptes amb tants partits encara per endavant. En la mateixa línia que l'entrenador es mostra el president Delfí Geli, que recorda que encara queda molta Lliga per endavant. "Això és molt llarg. Hi ha molts enfrontaments i poden passar moltes coses encara". Geli també s'afegeix a la filosofia del partit a partit. "Si seguim en aquesta línia tindrem les nostres opcions de sumar punts per lligar la permanència aviat i si podem després mirar amunt, millor. La idea és anar pas a pas i millorar".

Un dels jugadors destacats dissabte i que s'ha fet un lloc fix a l'onze com Borja García, considera que el duel contra el Leganés pot ser un bon test per mesurar les forces del Girona. "Podem demostrar que tenim potencial per lluitar contra qualsevol", diu. El de Villaverde considera que a partir d'ara ja no hi haurà cap partit senzill. "Cada equip s'està jugant els seus objectius i tots els duels seran difícils. Diumenge buscarem els tres punts després d'aquesta decepció", deia.