Les bones sensacions que deixava el Girona pel que fa al joc de l'equip del primer tram de Lliga no van anar acompanyades de resultats i això va fer que la direcció esportiva busqués remeis a la gran mancança que evidenciava l'equip: el gol. Després de consensuar-ho amb Pablo Machín, Quique Cárcel va decidir reforçar la plantilla amb l'arribada d'un davanter de referència. L'escollit va ser Dejan Lekic, al qual se li afegiria el darrer dia del mercat d'hivern, Cristian Herrera, una opció de mercat que es va presentar i a la qual Machín va emènyer a aprofitar. El mercat d'hivern, doncs, va afegir dos davanters a una nòmina que fins ara formaven Jaime Mata, Jairo Morillas, Felipe ?Sanchón i Rubén Sobrino.

La varietat d'atacants de què disposa ara Machín li dóna moltes alternatives ofensives. Qui sembla tenir un lloc assegurat des que va arribar és Herrera. El canari va estrenar-se contra el Nàstic (18 minuts) i des de la jornada següent, a Osca, ja no ha deixat de ser titular. Herrera acumula un total de 450 minuts des que es va incorporar (fa 6 jornades) i és el davanter amb més protagonisme des de llavors. El segueix un Jaime Mata (345 minuts) a qui a molts va estranyar la seva suplència a Almeria. El madrileny venia de complir sanció contra el Mirandés i quan semblava que havia de recuperar un lloc a l'onze va veure com l'escollit era Lekic. Mata tan sols va disputar els darrers tres minuts, malgrat anar per darrere al marcador i fins i tot va veure com Jairo entrava abans que ell. Malgrat els fitxatges, la titularitat de Mata semblava indiscutible i, de fet, ha estat la majoria de cops la parella d'Herrera a l'onze (Osca, Oviedo i Llagostera).

Absent per sanció contra el Mirandés, Lekic va prendre-li un lloc que va mantenir contra l'Almeria. El serbi acumula 202 minuts, ja que va ser baixa per lesió a Osca i es va perdre bona part del partit contra el Nàstic per expulsió. El de Kraljevo sembla tenir tota la confiança de Machín malgrat haver marcat només un gol -a Sòria- en els set partits que ha jugat fins ara (va arribar tres jornades abans que Herrera). A més a més, el tècnic sorià no és gaire partidari d'alinear d'entrada junts Lekic i Mata; un fet que tan sols va passar contra el Nàstic i que només va durar 20 minuts arran de l'expulsió del serbi.

De la seva banda, Jairo ha perdut molt de protagonisme amb els fitxatges de Lekic i Herrera. De fet, les dues altes i un mal partit a Sòria van deixar Jairo sense jugar un mes seguit. El davanter cedit per l'Espanyol no va actuar contra Nàstic, Osca, Oviedo ni Llagostera, però sí que va tenir dos quarts d'hora amb el Mirandés i l'Almeria. Pitjor ho té Felipe que, si bé ha estat lesionat els tres últims partits, va desaparèixer dels plans de ?Machín a partir del dia del Bilbao Athletic. Finalment, Sobrino continua el seu procés de recuperació de la lesió al peroné, entre el misteri i el silenci del club.