Pere Pons ha fet un pas en el procés de recuperació de la seva lesió i ahir va rebre l'alta, de manera que va abandonar l'Hospital Universitari Sagrat Cor de Barcelona, on estava ingresssat des de dimecres de la setmana passada. Això no vol dir que el migcampista estigui ja plenament recuperat del fort cop a la cuixa amb Álex Ortiz, del Mirandés, que li va provocar un edema, però sí que és una millora notable i una bona notícia per a Pablo Machín. Pere Pons no va jugar al camp de l'Almeria i sembla ben poc probable que ho pugui fer aquest cap de setmana contra el Leganés. Si més no, s'espera que es pugui reincorporar als entrenaments amb el grup aquesta mateixa setmana. Titular ara fa una setmana i mitja a Montilivi, el gironí no s'ha pogut exercitar amb normalitat darrerament i uns dies enrere va ser ingressat en un centre hospitalari de Barcelona, endollat a una màquina de pressoteràpia criogènica per rebaixar l'edema de la cuixa. Des del club no s'ha especificat quan serà, però en els propers dies s'espera que el jugador tregui el cap per Montilivi per treballar-hi de nou.

Però tot no són bones notícies, perquè si a Pere Pons se'l tornarà a veure ben aviat, qui ara entra a la infermeria és Aday Benítez. Es va lesionar a Almeria i tant Machín com el mateix jugador confirmaven que es tracta d'una ruptura fibril·lar. El jugador no se sotmetrà fins avui a les pertinents proves mèdiques (tenia la zona afectada inflamada i calia deixar-la reposar) a l'espera d'un diagnòstic que pugui establir, aproximadament, un termini de baixa per a un jugador al qual les lesions no l'han deixat en pau durant gairebé tota la seva carrera. Les sensacions del futbolista no són gaire positives (Machín confirmava dissabte que seria baixa aquesta propera jornada davant el Leganés), però caldrà esperar els resultats de la ressonància per confirmar quantes setmanes s'allargarà el seu temps de baixa.

Una altra incògnita és la de saber com està Eloi Amagat. Un fort cop al turmell el va deixar fora de combat la setmana passada i no va viatjar a Almeria. Caldrà veure quin és el seu estat i si avui s'entrena amb la resta del grup en la sessió prevista per aquesta tarda a Montilivi, la primera per començar a preparar la visita del líder Leganés. Per aquest partit segur que tampoc hi serà Rubén Sobrino, que no juga des del mes de desembre i per a qui no es marquen terminis ni tampoc s'explica quin és el seu estat. El manxec ja treballa al damunt de la gespa i toca pilota, però no pas al mateix ritme que els seus companys. L'altre futbolista que ha estat darrerament a la infermeria és Chidiebere Nwakali, per culpa d'una bursitis al colze. Saber si està o no recuperat dependrà de si avui s'entrena a l'estadi o si continua absent, com en aquests últims dies.