Tranquils. Aquí no ha passat res. Dissabte es va perdre al camp de l'Almeria i es tallava així una ratxa de 8 jornades sense perdre. A més, la distància amb la promoció, que s'havia escurçat fins als 3 punts, torna a ser ara de 5. Cap problema. Al vestidor del Girona no s'ha encès cap alarma i ningú ha decidit llançar la tovallola. Les ganes de seguir lluitant per acabar entre els 6 primers classificats es mantenen. Queden un grapat de finals i el calendari diu que ara és el moment de plantar un cop de puny al damunt de la taula. L'encarregat de traslladar aquest missatge és el davanter Jaime Mata. Va ser suplent a l'estadi Juegos Mediterráneos, una condició a la que li treu tot el ferro possible;?assegura que la derrota podia entrar en els plans i no amaga que hi ha temps per fer els punts necessaris que converteixin el play-off en una realitat. Perquè aquest és el veritable desig ques'ha instal·lat a Montilivi.

«Hem d'estar tranquils. Almeria és un lloc on es pot perdre. És un equip que no està en un bon moment, però té el pressupost més gran de la categoria i nosaltres veníem d'una ratxa molt bona de resultats. Ara és el moment de perdre un partit així. Hem d'estar tranquils i creure que la nostra línia és bona per intentar enganxar-nos a dalt». Aquest és el missatge tranquil·litzador del davanter, qui té també molt clar que «guanyar» aquest diumenge al Leganés aportaria una gran dosi de «confiança» a la plantilla. I no només parla del duel amb els madrilenys, sinó de l'imminent calendari, que emparellarà els de Machín també amb Alabès i Saragossa:?«Ara és el moment. Si volem estar a dalt i retallar distàncies ens tocarà guanyar aquests partits, perquè són enfrontaments directes. Hem de tocar de peus a terra, sí, però l'ambició i el somni de jugar el play-off està intacte. No hi pot haver cap motivació més gran que aquesta».

Mata venia de no jugar la setmana anterior per sanció i a Almeria va quedar-se a la banqueta, un escenari que no és massa habitual per a un futbolista que ha disputat 26 partits de lliga, 22 d'ells com a titular. En cap moment critica la decisió de Machín. Al contrari;?l'entén perfectament. «Ho vaig entendre. L'equip venia de guanyar i fer-ho bé, i el míster aposta per la continuïtat. A?més, he sigut titular en moltes ocasions i sempre he anat convocat. No puc tenir cap queixa, sinó acatar la decisió i seguir treballant per tornar a jugar el més aviat possible».

La falta d'encert

Aquest últim dissabte, el Girona es va tornar a quedar sense veure porteria tot i generar un munt d'oportunitats per marcar. Una tònica que ha repetit en d'altres setmanes i que en moltes ocasions l'ha impedit sumar punts. «No hi havia manera. Vam gaudir d'ocasions claríssimes, però la pilota no va acabar entrant. Generem molt, però només així els gols acabaran arribant», valora un davanter a qui no li preocupa aquest fet. «No hi ha motius per obsessionarse. Perquè els resultats van arribant. Sí, a tots ens agradaria estar a dalt i fer molts gols, però es genera un munt d'ocasions. La teoria diu que, com més arribem a la porteria contrària, més possibilitats hi haurà de marcar. Millor fer vuit xuts que no pas dos. Així que, toca seguir».