El Girona va anunciar ahir al vespre l'ampliació del contracte del director esportiu, Quique Cárcel, fins al juny de 2019. Fins ara la vinculació del responsable d'aquesta parcel·la amb el club de Montilivi era fins al 2017. Cárcel, que té com a representant Pere Guardiola, l'assessor extern dels propietaris del Girona Samir Boudjemaa i Jean Louis Dutaret, es consolida d'aquesta manera com una figura clau en el projecte que els empresaris francesos volen aplicar a Montilivi i que a mitjà termini hauria d'acabar portant l'entitat a Primera amb un bloc format per futbolistes joves i, si pot ser, formats a casa.

El màxim responsable esportiu del Girona, nascut a Barcelona el 1974, es va incorporar al club de Montilivi l'estiu del 2014 per cobrir l'àrea que havia deixat vacant Oriol Alsina en decidir, de manera sobtada, sortir del club per tornar al Llagostera aprofitant que l'havia ascendit a Segona A. El desembre d'aquell mateix any va acordar una primera ampliació fins al juny del 2017. Cárcel va arribar al Girona procedent de l'Hospitalet, on va ser durant cinc temporades director esportiu, i on també es va retirar com a jugador, l'any 2010. Format a les categories inferiors del FC Barcelona, com a futbolista també va jugar al Cadis, el Leganés i el Sabadell. El club ha convocat una roda de premsa per avui a 2/4 de 12 del migdia, en què es donaran més detalls de l'entesa.

Amb aquest moviment el Girona segueix construint el bloc del futur. Cárcel té per davant un projecte de més de tres anys, amb l'entrenador assegurat com a mínim fins al 2018 perquè l'estiu passat Pablo Machín va ampliar el seu contracte, que s'acabava el juny d'aquest 2016, per dos anys més. Tot i que l'actual preparador va arribar a Girona ara ha fet dos anys de la mà d'Oriol Alsina de seguida va tenir també bona sintonia amb Cárcel, que va ser l'encarregat de renovar-lo poc després de l'arribada dels nous propietaris.

La temporada passada el director esportiu, aprofitant una part de la feina que havia fet Alsina, va ser capaç de construir un equip que va acabar sent la revelació del campionat i que es va quedar a un minut de l'ascens a Primera Divisió. Aquest any, amb un pressupost una mica superior, el Girona s'havia proposat fer un salt de qualitat amb l'arribada de jugadors contrastats com Sobrino (Ponferradina), Javi Álamo (Saragossa) i Borja García (Còrdova), però no ha estat fins aquest 2016 quan els resultats han començat a somriure.

A banda del primer equip, una de les grans preocupacions del responsable esportiu és el futbol base, amb especial interès en la formació de jugadors i, si és possible, mantenir la Divisió d'Honor pel juvenil i intentar dur el filial a Tercera, tot i els problemes que està tenint aquest curs per mantenir la categoria a Primera Catalana. Cárcel i Machín han demostrat que confien en el planter i, en aquest sentit, algunes de les grans operacions del director esportiu en els últims mesos han estat les renovacions d'homes com Coris fins al 2018, Pere Pons fins al 2017, o Àlex Granell fins al 2018. Pons té una nova proposta de millora i se segueix esperant resposta a les ofertes plantejades a Becerra i Jaime Mata per renovar.