Un trencament fibril·lar ha deixat fora Àlex Granell per al partit de demà a Montilivi contra el líder, el Leganés, i ha afegit un nou maldecap a Pablo Machín que haurà de tornar a reconstruir el seu mig del camp després que fa una setmana es quedés també sense Pere Pons. Rubén Alcaraz va ser la novetat contra l'Almeria i, ara sense Pons ni Granell, el jugador barceloní té molts números de mantenir-se en l'onze inicial, al qual també tornaria Eloi Amagat. Alcaraz i Eloi, amb Borja Garcia una mica per davant, es perfila com el mig del camp del Girona per plantar cara al Leganés sempre que Machín no sorprengui a tothom optant per Pol Llonch que, tot i ser fitxat de l'Espanyol B com a migcampista de contenció, a Girona ha jugat poc i més per banda que al mig.

La setmana passada, abans de jugar dissabte al camp de l'Almeria, Pablo Machín va provar en els entrenaments amb Florien Lejeune al mig del camp ocupant el teòric lloc de Pere Pons fent la feina fosca a Granell i Borja Garcia. En roda de premsa va admetre que tenia el dubte: jugar amb Alcaraz o avançar a Lejeune (Eloi estava lesionat). Finalment va optar per l'exjugador de l'Hospitalet i, segurament, ho tornarà a fer contra el Leganés perquè posar Lejeune per davant implicaria moure moltes més peces en defensa, on entraria Carles Mas per formar la línia de tres centrals al costat de Richy i Kiko Olivas.

A Almeria, el Girona va perdre, però, sobre el camp, el rendiment d'Alcaraz no va desentonar i l'equip de Pablo Machín va marxar de buit del Juegos del Mediterráneo més per la seva falta d'encert en la rematada que no pas perquè no aconseguís amagar més o menys el buit que deixava una baixa de la importància de la de Pere Pons. En qualsevol cas, opti per l'opció que sigui Machín, el mig del camp amb què el Girona rebrà el líder serà inèdit aquesta temporada. Sigui una variant més «natural» amb Alcaraz, Eloi i Borja o altres més «innovadores» amb Lejeune i Pol Llonch. En les primeres vint-i-nou jornades de Lliga no hi ha hagut cap onze inicial del Girona en què no hi fos, com a mínim, o Pere Pons o Àlex Granell. En la majoria de les vegades tots dos junts.

El migcamp gironí format per Pere Pons i Eloi Amagat és que el més cops ha utilitzat Machín. Fins a deu vegades: victòries contra Oviedo, Valladolid, Ponferradina, Bilbao Athletic i Llagostera; empats amb Osca, Llagostera, Almeria i??Leganés; més la derrota al camp del Mirandés. El segon mig del camp més utilitzat per a Machín és el que feia servir habitualment abans de les lesions de Pons i Granell. És a dir, ells dos més Borja García, que han jugat cinc cops junts en un onze titular.

Altres combinacions que Pablo Machín ha repetit diversos cops han estat Pons, Alcaraz i Granell (4 partits); ?i Pons, Alcaraz i Borja; o Pons, Granell i Felipe, amb tres titularitats. La resta han estat solucions per a només un partit, bàsicament forçades per les escasses absències de Pere Pons, com l'Alcaraz, Granell i Borja de la setmana passada a Almeria que, però, no es repetirà demà per la lesió d'Àlex Granell. Contra el líder, Pablo Machín haurà d'apostar per un mig del camp completament nou. Serà l'onzena combinació diferent dels tres homes del mig del camp que faci aquesta lliga.