El Girona va perdre a Almeria un partit que, per ocasions, segurament hauria d'haver guanyat. Coses del futbol. Fa una volta, a Leganés, l'equip de Pablo Machín va firmar-hi l'actuació més decebedora de la temporada juntament amb la del camp del Mallorca, i no obstant això, en tots dos estadis, hi va acabar esgarrapant un punt (2-2 i 1-1) gràcies a dos gols in extremis en el temps afegit. Avui l'equip blanc-i-vermell resulta un bloc molt més fiable. Per alguna cosa és el segon millor de la segona volta, només superat pel líder, un Leganés, que es presenta a Montilivi havent guanyat les seves dues últimes sortides (Lugo, 1-2, i Albacete, 0-3) i que, alerta, s'ha imposat en quatre dels seus últims cinc partits com a visitant (només va perdre per la mínima a Saragossa i també va vèncer el Llagostera i el Còrdova).

A Almeria es va acabar una ratxa de vuit jornades d'imbatibilitat però això no espanta un Girona que vol continuar al ritme dels grans d'aquesta lliga i que aquesta tarda, tot i les baixes, disposa d'un magnífic aparador per reivindicar-se. ?Machín deia ahir en la prèvia del partit que el seu equip es troba "a un nivell similar al de la temporada passada, i fins i tot som més dominadors i tenim més la posessió de la pilota al camp del rival". També té clar perquè no han acabat de fer el salt cap endavant: els ha fallat l'"eficàcia" golejadora. La jornada ha arrencat amb el play-off a cinc punts. Res és impossible si s'aconsegueix ficar la piloteta a dins.

Per rebre el líder el Girona recupera Javi Álamo, amb molts números de ser titular al carril dret, després d'haver-se perdut l'última sortida per sanció. El capítol de baixes, en canvi, és més sagnant: a les ja conegudes de Sobrino, Aday i Pere Pons, aquesta setmana s'hi ha afegit la de Granell i, per postres, Nwakali té permís del club per provar amb l'IK Start. El tècnic va admetre ahir que encara donava voltes sobre com resoldre la situació. "Podem buscar solucions més defensives, situant per exemple un central allà i donant entrada a ?Richy a la seva posició natural, o més ofensives, aprofitant que tenim els quatre davanters disponibles", va subratllar. De fet, tot i que el més probable és que mantingui el trivot habitual amb Alcaraz, Eloi i Borja García, l'entrenador no descartava un possible canvi de dibuix i jugar "amb dos pivots i tres a dalt".

Parlant de davanters, a Machín se li va preguntar ahir per la suplència de Mata a Almeria i pel fet que només acabés sortint tres minuts malgrat que l'equip perdia. És això una mostra que aquest equip no té titulars ni suplents? El tècnic va començar la seva argumentació dient que "la competència és bona" i va voler deixar clar que tot i no comptar-hi a Almeria "que ningú dubti del compromís de Mata amb l'equip ni de la confiança que li tinc jo perquè és, amb Jairo, el nostre màxim golejador". D'aquestes paraules es podria desprendre que l'entrenador medita tornar-lo a la titularitat, segurament en detriment de Lekic. Faria parella amb un Cristian Herrera que des que va aterrar a Montilivi l'últim dia del mercat d'hivern ha convençut el preparador.

Sobre el Leganés, el tècnic del Girona va destacar que "disposen d'una de les millors plantilles de la categoria, amb el mateix tècnic dels últims anys. Són líders per mèrits propis i disposen d'un bloc molt compensat i variat". En aquest sentit va recordar que una de les motivacions del Girona aquesta tarda és "demostrar que tenim plantilla suficient com per competir de tu a tu amb ells", admetent que a la primera volta a Butarque, malgrat el 2-2, els madrilenys van ser netament superiors.

El Leganés va arribar ahir al vespre a Girona en TAV, el mateix mitjà de transport que faran servir avui per tornar a Madrid al final del partit. Asier Garitano, tècnic del líder, va afirmar divendres que l'equip ha viscut "amb normalitat" la setmana, després de caure a Butarque contra el Tenerife, i que el més important per a l'equip és que els jugadors creguin en ells mateixos. Sobre el Girona va comentar: "La temporada que van fer l'any passat és increïble per a qualsevol equip. Els va costar començar però tenen el mateix equip de la temporada passada més grans jugadors que han signat a l'estiu i en el mercat d'hivern". El Leganés té les baixes de Candela, Guillermo i Asdrúbal.