Empatar contra el líder podria ser una bona notícia. Un resultat per estar-ne satisfet. No pas per a Pablo Machín, ni tampoc per al seu vestidor. Tenir el Leganés contra les cordes, gaudir de força més ocasions que el rival i fins i tot haver desaprofitat un avantatge a favor, han estat motius suficients perquè el sorià marxés cap a casa un pèl contrariat. Uns mesos enrere, potser ho hauria donat per bo; amb l'equip enfonsat, sumar per poc que fos era una gran alegria. Però ara, amb l'equip més enratxat i amb el play-off més a prop que no pas el descens, el que vol Machín i el seu equip és guanyar, guanyar i guanyar. "Som ambiciosos, busquem la victòria i l'hem tingut molt a prop. Sempre que no guanyes tot i haver-te posat per davant, marxes amb una sensació negativa", va admetre en una roda de premsa en la qual va elogiar el Leganés, va lamentar una vegada més la manca d'encert de cara a porta i va mantenir ben vives les opcions per jugar la promoció d'ascens a Primera.

Per a Machín, "sumar és positiu i més si és contra el líder", encara que això no són motius suficient per deixar-lo ben convençut que acabar el partit d'ahir amb un 1-1 al marcador és una bona notícia. Ell mateix s'encarregava de justificar-ho: "Hem estat a prop de la victòria, generant més ocasions que no pas el rival. El Leganés és l'equip més golejat i és el primer de la lliga per alguna cosa. Ho ha demostrat. Però teníem el partit de cara i això que ens ha costat molt. Amb l'empat final marxes enfadat perquè hauríem pogut guanyar. Des del meu punt de vista, així ho hem merescut. Els tres punts ens haurien donat molta moral i estaríem encara més a prop d'objectius més ambiciosos".

Es referia Machín a jugar la promoció d'ascens, una meta que tant ell com els seus jugadors tenen entre cella i cella, tot i que de portes enfora es ven encara el discurs realista i prudent que assenyala la permanència com a única fita. Tot i fer dues setmanes que no es guanya, el sorià va recordar que quedar entre els sis primers encara és possible. "Això serà molt llarg. Queden un grapat de jornades; un món. Hi ha moltíssims equips que tenim opcions de ser-hi. El nostre pensament és el de seguir competint bé. De moment, pensem en el proper partit. Serà complicat i contra un rival (el Saragossa) al qual podem considerar com a directe".

Veient que darrerament el Girona juga millor les segones parts que no pas les primeres i qüestionat sobre si el seu equip arriba en bona forma en aquest tram final de temporada, Machín va recordar que "a les segones voltes sempre som millors, per punts i per sensacions", afegint que "a l'equip sempre l'inculco que ho ha de donar tot des del primer fins a l'últim minut i els jugadors han complert una vegada més. Per exemple, a la primera volta al duel de Leganés vam empatar al darrer sospir un partit que no vam meréixer mai guanyar".

Va confessar també que tenia pensat canviar Lekic quan al serbi ja no li quedés gasolina i va negar que en veure que el davanter marcava i amb Mata ja preparat per saltar al cap, s'ho hagués rumiat. "Els canvis els teníem més o menys planificats. Lekic és un rematador pur, que sempre dificulta als defensors. Era el nostre pla A i volíem que ho deixés tot al camp. Quan creiéssim que ja no podia més, era quan el volíem canviar. I així ha sigut. I quina millor manera de ser substituït que després d'haver fet bé la seva feina i d'haver-la rubricat amb un gol".

Tot i que li agrada anar pas a pas, també va parlar una mica del proper partit de lliga. Serà aquest cap de setmana, al camp del Saragossa. "Esperem competir. L'últim cop que vam jugar-hi vam fer un súper partit, però no en tenim més bons records. A la Lliga vam patir l'expulsió de Bigas quan anàvem guanyant i jo també vaig veure la targeta vermella, una de les poques que m'han ensenyat. Caldrà desempatar-ho aquesta jornada", va dir.

I finalment, va valorar les opcions de permanència del Llagostera, que viu una situació similar a la que el tècnic va viure a Girona dues temporades enrere. "En el futbol cada cop es produeixen més miracles. Estan competint bé i crec que ho aconseguiran. Però prou feina jo tinc amb el meu equip com per pensar massa amb ells".