Per a Narcís Julià, nascut a Girona ara fa gairebé 52 anys, el partit que aquest cap de setmana jugarà l'equip de la seva ciutat natal contra el Saragossa probablement serà un xic més especial que no pas cap altre d'aquesta lliga. L'ara director esportiu del club aragonès es retrobarà amb el seu passat i tornarà a creuar-se, una vegada més, amb un equip en el qual no només ha jugat i l'ha entrenat, sinó del qual també ha liderat la direcció esportiva. No serà la primera vegada que viurà una situació similar des que l'estiu del 2010, després del famós penal de Kiko Ratón que ell va viure des de la banqueta, va decidir abandonar la nau per endinsar-se en tota una aventura a Can Barça.

Al Camp Nou hi va aterrar de la mà de la candidatura de Sandro Rosell, guanyadora als comicis. Narcís Julià va ser nomenat com a nou secretari tècnic del club blaugrana i amb ell al càrrec, el Girona es va enfrontar un grapat de vegades al Barça B. En la majoria d'aquests partits, el gironí va ser present a la llotja de torn. Ja sigui al Miniestadi, com també a Montilivi. En total, han estat 9 partits entre els blanc-i-vermells i el filial blaugrana i el balanç ha estat d'allò més irregular:?dues victòries per al Girona, tres empats i fins a quatre triomfs per als barcelonistes.

Julià va ser cessat del seu càrrec el mes de gener del passat 2015 i des de llavors el seu nom havia sonat per ocupar diversos càrrecs, encara que finalment va ser el Saragossa, un club que li és d'allò més proper i familiar, el que el va acabar seduint. Va estampar la seva signatura per aquesta i tres temporades més el passat 21 de desembre, quan va ser presentat com a nou director esportiu de l'entitat. «Vull que es pugui veure el Saragossa que tots recordem. Un equip històric, reconegut en l'àmbit nacional, amb un gran sentiment i fidelitat de tots els seus aficionats», va dir en la seva presentació. Ell no va ser l'única cara nova. També hi va haver relleu a la banqueta. Ranko Popovic era destituït i Lluís Carreras era la nova aposta. A?més, l'equip es reforçava amb Dongou, Javi Ros, Lanzarote, Campins, Guitián i Culio.

Amb el serbi, el Saragossa havia sumat 27 punts en 18 partits i ocupava la vuitena posició. Amb Carreras, s'han millorat aquests números: 19 punts en 12 jornades i un cinquè lloc que, a dia d'avui, donaria accés als aragonesos per jugar la promoció d'ascens a la Primera Divisió. Caldrà veure si aquesta reacció té continuïtat o no contra el Girona. Serà en el duel d'aquest diumenge, que arribarà ben poques setmanes després que hagi sortit a la llum l'interès del Saragossa per Jaime Mata i Isaac Becerra. Tots dos noms són a l'agenda d'un Julià que, tot i el passat blanc-i-vermell, el que té entre cella i cella ara mateix és construir un equip amb cara i ulls per ser ben aviat a Primera. Al preu que sigui necessari.