Ja està. El play-off és l'objectiu. No hi ha volta de full. Està molt bé això de ser humils, de tirar del tòpic fàcil i de repetir fins a la sacietat que salvar-se és l'única fita que els jugadors tenen entre cella i cella. Però quan es guanya per 0-3 a Saragossa, quan queden 11 jornades i se sumen 44 punts, cal canviar el xip. I més, si la promoció és més a prop que mai. Ho ha entès Pablo Machín, prudent per naturalesa i amant de no fer volar coloms abans d'hora. Si el sorià ahir deia obertament que toca lluitar per "objectius més ambiciosos", caldrà fer-li cas. El resultat, però sobretot la "contundència" amb la qual el Girona es va emportar els tres punts de la Romareda, han acabat de convèncer el tècnic que hi ha arguments de sobres per pensar que tancar la lliga entre els sis primers no és una utopia, com podia semblar un temps enrere.

"Els punts ens permeten il·lusionar-nos amb un objectiu d'allò més ambiciós que fins fa ben poc temps ens semblava inassumible", deia Machín en roda de premsa. Parlava clarament del play-off, recordant que "no vam començar gens bé la temporada" i que uns mesos enrere, salvar-se era l'única prioritat. "Primer és cert que cal assegurar la permanència, però la nostra intenció és la d'acostar-nos el màxim possible a la part alta", ho rematava.

S'ho mira des d'aquest punt de vista el sorià perquè el seu Girona és, a dia d'avui, onzè amb 44 punts i perquè té el sisè classificat a només tres punts. Però no només per això. Va acabar més que satisfet amb el que va veure ahir a Saragossa, on els seus homes van signar un "bon partit" contra un rival que "segurament acabarà ocupant els llocs de privilegi" i que va "exigir molt" als blanc-i-vermells. "La gent que només miri el marcador podrà pensar que hem guanyat molt fàcil, però no ha estat així", deia, abans d'arrodonir-ho amb un "des del meu punt de vista, el Saragossa ha jugat un dels millors partits" dels últims mesos. Sobretot a la segona meitat, quan Becerra no va encaixar cap gol per les seves bones intervencions i per la manca d'encert dels locals. "Jo els he vist molt bé i crec que si haguessin estat una mica més encertats, haurien marcat per complicar-nos el partit".

Amb tot plegat, Machín valorava "molt positivament" haver guanyat per 0-3 a la Romareda, un marcador i en un escenari que "no pot aconseguir qualsevol equip" de la categoria. A més, no va amagar que tot i la bona actuació dels locals, el Girona havia estat "superior" i que per tant, la golejada era més que justa. "Abans de marcar el primer hem tingut la pilota, ens hem acostat amb perill i hem generat unes quantes ocasions". I va afegir que, a diferència de les últimes setmanes, en què l'equip havia jugat bé, aquest cop l'encert els havia acompanyat. "Venim d'unes jornades en què desprenem molt bones sensacions, però avui (ahir per al lector) s'han acabat corroborant. Hem sigut contundents i gràcies a això hem aconseguit una victòria com aquesta".

Finalment, va felicitar-se per haver "sabut suplir" les baixes de dos homes "importants" com ho són els migcampistes Pere Pons i Àlex Granell, assegurant que "els hem rellevat amb molta professionalitat".