Només cal fer un cop d'ull a la classificació de Segona A per veure que el tòpic que diu que aquesta és una lliga ben igualada està més que justificat. Hi ha un munt d'equips que tenen opcions encara de lluitar per ser l'any vinent a la Primera Divisió i un d'ells és el Girona. Només 12 punts separen el primer classificat (encara el Leganés) del catorzè (ara el Tenerife), de manera que a dia d'avui, i quan encara queden onze partits, la lluita per l'ascens està més oberta que mai.

Els de Machín ja fa setmanes que han presentat candidatura per ocupar una de les sis primeres posicions a la taula i ahir van confirmar-ho amb el 0-3 aconseguit al camp del Saragossa. Un resultat boníssim que no només permet escalar alguna posició i ser onzè a la classificació, sinó que retalla la distància amb el play-off. Abans d'aquesta última jornada, la promoció estava a cinc punts de distància, mentre que ara està només a tres. El Còrdova, que aquest cap de setmana va perdre amb l'Alabès, és actualment el sisè. Els andalusos sumen 47 punts. Acostar-se encara més a aquest objectiu passat per acumular com més punts millor i la primera prova de foc serà aquest proper diumenge. L'Osasuna, cinquè a la lliga amb 47 punts i rival directe dels gironins, visitarà Montilivi.

Una altra dada a tenir en compte és que ahir s'aconseguia la sisena victòria fora de casa i es milloren una mica més els números com a visitant. Fins ara, lluny de Girona els blanc-i-vermells s'han adjudicat un total de 22 punts. No són les xifres de l'última temporada, quan es van trencar tots els rècords establerts, però també són uns números per tenir molt en compte. Ara mateix, els gironins són el tercer millor visitant de tota la categoria, només superats pel Mirandés i l'Alabès, que han aconseguit 23 punts cadascun lluny del seu estadi.