"Si tinguéssim en Sandaza..." Aquesta frase era una de les més sentides a Montilivi durant la primera volta d'aquesta temporada. Els grans números del davanter toledà (16 gols), ara al Tokyo FC, el curs passat, feien que l'afició el tingués massa present veient com els atacants de la plantilla no tenien afinada la punteria i l'equip s'encallava contra qualsevol rival. La manca de gols dels davanters gironins ha estat el gran dèficit del Girona aquesta temporada i prova d'això és que el director esportiu Quique Cárcel va incorporar-ne dos més al mercat d'hivern (Lekic i Cristian Herrera). Això però, sembla estar canviant. El despertar golejador de Jaime Mata i l'aportació dels dos reforços d'hivern han fet que l'equip vegi porteria amb una mica més de facilitat i, el més important, que els resultats comencin a arribar. La demostració de poder de Saragossa va ser la confirmació de la bona dinàmica d'un equip que va llançat i que, si manté el punt de mira tan afinat, partits com els d'Almeria o contra el Leganés no s'escaparan.

El 0-3 a La Romareda va servir per veure l'ampli ventall ofensiu de què disposa un Pablo Machín que ja no troba a faltar Rubén Sobrino, i que s'ha oblidat d'un jugador imprescindible els darrers anys com Felipe Sanchón. Amb Mata endollat, després d'agafar revolucions a la banqueta un parell de jornades, i Lekic i Cristian Herrera que ja hi diuen la seva, el Girona arriba al tram decisiu de la temporada amb l'artilleria a punt. A Saragossa, Lekic i Herrera també van veure porteria per fer pujar el 0-3 definitiu al marcador. El serbi (3) i el canari (2) mantenen el seu duel golejador particular de davanters arribats al mercat d'hivern.

Amb el gol de diumenge a La Romareda al llindar de la mitja hora de joc, Jaime Mata en suma ja 7 aquesta temporada i s'enfila al capdavant de la llista de màxims golejadors del Girona. El madrileny desfà un empat amb Jairo Morillas a 6 gols que durava des del duel contra el Nàstic a Montilivi. Mata va recuperar diumenge una titularitat gairebé indiscutible fins fa ben poques setmanes. De fet, Mata no era titular des del derbi contra el Llagostera, quan va ser amonestat i va haver de complir un partit de sanció. Des de llavors, i malgrat que semblava que havia de recuperar el seu lloc a l'onze, ?Machín va apostar per la parella formada per Lekic i Cristian Herrera. Així, Mata no va jugar contra el Mirandés (sancionat), ni tampoc contra l'Almeria i el Leganés, en què va entrar a la segona part. El madrileny, d'aquesta manera, es va reivindicar amb un gol en un escenari talismà per a ell.

Bona part dels maldecaps del Girona aquest any en punta d'atac van néixer en la patacada que va patir Rubén Sobrino durant un entrenament de pretemporada amb el Ponferradina abans que el Manchester City el fitxés i el cedís a Montilivi. El jugador va patir una forta contusió a la tíbia que l'ha deixat pràcticament inactiu tot el curs i tan sols ha pogut jugar 4 partits (1 gol). Després que el club informés al gener que hauria d'estar un mes fent repòs, Sobrino encara no s'ha integrat a la feina amb el grup i la seva reaparició és un autèntic misteri.

Sandaza diu adéu al Japó

Amb Sobrino inactiu, Felipe bloquejat, Mata amb poca punteria, i veient que Jairo Morillas no era tan determinant com s'esperava, Cárcel va apostar per incorporar Lekic i Cristian Herrera.

Tot plegat ha fet no només posar les piles a tots els davanters de la plantilla, sinó també redreçar el rumb d'un equip que va deixar bocabadada La Romareda i que a onze jornades per al final de la competició regular, somia poder disputar el play-off. De Sandaza ja pocs se'n recorden. El manxec, per cert, va anunciar ahir que no continuarà al Tokyo la propera temporada.