Pablo Machín va acabar d´allò més refet pels tres punts aconseguits diumenge passat a La Romareda. La demostració de força davant el Saragossa (0-3) combinada amb la resta de resultats de la jornada deixava l´equip a tres punts de les places de play-off d´ascens. A manca d´0nze jornades tot està per decidir-se i el Girona arriba a aquest tram final de Lliga en un bon moment de forma i anímic. A més a més, i al contrari del que podia semblar al final del partit contra el Saragossa, Machín no perdrà cap efectiu per al partit de diumenge amb l´Osasuna. Al contrari, en recuperarà. En el retorn als entrenaments ahir al matí a les instal·lacions de Torremirona (Navata), el tècnic sorià va poder comptar amb Àlex Granell, ja recuperat de la seva lesió muscular, i també amb Rubén Sobrino, que sembla haver deixat enrere els problemes a la tíbia. Tots dos van completar la sessió i, en el cas del primer, té molts números de ser titular.

També estarà disponible contra l´Osasuna Rubén Alcaraz, després que el Comitè de Competició estimés les al·legacions presentades pel Girona i li retirés la targeta groga que va veure a Saragossa, que en ser la cinquena, li hauria suposat un partit de sanció. Les bones notícies no s´acaben aquí per a un Pablo Machín que veu com té la plantilla d´allò més implicada i connectada per aquest tram decisiu. I és que Eloi Amagat, tocat després de la dura entrada de Cabrerar a Saragossa, també estarà disponible. El gironí va fer treball de recuperació a Montilivi però no hauria de tenir problemes per jugar diumenge.

Machín veu com recupera Granell i Sobrino i no perd ni Alcaraz ni Eloi Alamagat per enfrontar-se al cinquè classificat en un partit d´allò més transcendent per seguir aspirant a entrar a la zona de promoció. Així, les úniques baixes que tindrà el Girona per al partit de diumenge seran les ja conegudes d´Aday Benítez, amb una ruptura muscular, i de Pere Pons, que continua amb el seu procés de recuperació de l´edema que es va fer ara farà un mes contra el Mirandés.

En les últimes jornades, les baixes s´havien acumulat al mig del camp coincidint amb el problema de Pere Pons a la cuixa i la lesió muscular de Granell. Això va donar l´alternativa a un Rubén Alcaraz desaparegut dels onzes des de feia un grapat de jornades. El barceloní ha encadenat tres titularitats consecutives (Almeria, Leganés i Saragossa) a un nivell més que correcte. A la Romareda però, va ser amonestat per agafar Hinestroza i impedir que avancés. En cap moment però, el colombià va caure a terra. L´àrbitre Ocón Arraiz va escriure a l´acta que havia «fet caure un rival en la lluita per la pilota» la qual cosa va fer que de seguida els serveis jurídics del Girona presentessin les al·legacions corresponents per intentar que la targeta fos retirada. Tal dit tal fet. El Comitè va estimar les al·legacions del Girona i va reconèixer que Alcaraz no havia fet caure Hinestroza, tal com deia l´acta.

En les últimes tres jornades, Alcaraz ha format el mig del camp amb Eloi Amagat i Borja García. El migcampista gironí va acabar el partit masegat de tots costats, sobretot arran de l´entrada de Leandro Cabrera -ahir es va confirmar que pateix una lesió muscular- que li va suposar l´expulsió. Ahir en el retorn als entrenaments, Eloi Amagat es va quedar a Montilivi fent feina de recuperació però en principi hauria d´estar disponible per jugar contra l´Osasuna. Amb Alcaraz disponible, Eloi Amagat a punt i Granell recuperat, Machín haurà de decidir quin dels tres es queda a la banqueta perquè tot indica que Borja García seguirà a l´onze.

Sobrino ja és un més

L´altra gran notícia de la jornada d´ahir va ser que Rubén Sobrino va completar l´entrenament. El davanter cedit pel Manchester City, absent des del desembre després de ressentir-se del seu problema a la tíbia, va treballar al mateix ritme que els seus companys i confia de mica en mica anar agafant el rime necessari per tornar a competir. Sobrino tan sols ha disputat quatre partits de Lliga fins ara, però si s´aconsegueix posar a to podria ser un reforç d´alçada per al Girona per a aquestes darreres jornades de competició.