El camí cap a les sis primers posicions no admet ni treves ni descans. Classificar-se pel play-off requereix, vista la igualtat d'aquesta temporada, enllaçar molts resultats positius i al Girona no li servirà de gaire res el cop d'efecte de diumenge passat a Saragossa si aquest diumenge falla contra l'Osasuna, un altre rival directe.

Vistos els resultats d'aquest dissabte (victòries de l'Elx i l'Alcorcón sobre els aragonesos i el Mirandés, respectivament), l'equip de Machín ja sap que ni vencent aquesta tarda es col·locarà entre els sis milllors, encara, però sí que retallarà distàncies amb l'objectiu.

Dels tres punts que hi ha ara de diferència es podria passar a dos o, en el millor dels casos, a només un (si el Còrdova cau contra el Nàstic i el Lugo no guanya a Tenerife). Com acabarà la pugna, a 11 jornades del final, és impossible de predir, però el que està clar és que s'acosta un final de lliga divertit.

És indiscutible que el Girona arriba a l'hora de la veritat en el millor moment de la temporada, convertits en el segon millor equip de la segona volta i havent perdut només un partit (Almeria) dels últims deu. I, per postres, Pablo Machín comença a tenir alegries des de l'enfermeria.

Pel partit d'aquesta jornada les úniques baixes confirmades són les de Pere Pons i Aday. Granell té molts números de recuperar un lloc a l'onze inicial, en un mig del camp on Borja García sembla intocable i on l'altre plaça se la disputaran Alcaraz i Eloi. En defensa no hi ha dubtes i Machín formarà amb Kiko Olivas, Alcalá i Lejeune de centrals, i Clerc i Álamo per les bandes. A dalt Cristian Herrera ho està jugant tot i el seu acompanyant sortirà entre Mata i Lekic. Rubén Sobrino, ja amb l'alta a la butxaca, té opcions d'entrar a la llista de convocats si Jairo no ha pogut superar unes molèsties al turmell.

L'Osasuna, que té tres punts més (47) que el Girona (44), acumula quatre derrotes en les últimes cinc sortides, encara que amb els empats aconseguits a El Sadar s'enfila fins al cinquè lloc. Enrique Martín, que torna a comptar amb les baixes importants de Mikel Merino i Unai García, podria presentar tres canvis a l'equip titular, amb les novetats d'Aitor Buñuel, Javier Flaño i Manuel Sánchez per Oier Sanjurjo, Miguel De las Cuevas i Nino. Martín, després de l'entrenament d'ahir al matí a Tajonar, no va confirmar l'equip titular, però va anunciar la titularitat dels juvenils Buñuel i Otegui.

Montilivi pot ser un factor determinant en un partit que es torna a preveure marcat per la igualtat. Divendres, en la roda de premsa prèvia, Pablo Machín ja va fer una crida a l'afició i s'espera que l'estadi registri la millor entrada de la temporada, amb més de 5.000 espectadors. Fins ara el registre més destacat són els més de 4.800 seguidors que van veure el derbi contra el Llagostera el setembre passat.

El Girona, que va començar la lliga amb moltíssimes dificultats per guanyar a casa (no ho va aconseguir fins a finals de novembre, 3-0 davant l'Albacete), és ara un equip molt complicat de batre com a local. Ja fa gairebé 4 mesos de l'última derrota dels gironins a l'estadi (0-1 contra l'Elx el 12 de desembre), i des d'aleshores els de Machín han guanyat el Valladolid (1-0), Ponferradina (4-0), Bilbao Athletic (2-1) i Mirandés (2-0) i han empatat contra tres candidats a l'ascens com són Leganés, Oviedo i Nàstic, sempre 1-1.

Bona part de les opcions del Girona d'atrapar la promoció es posen en joc aquest mes d'abril amb el duel d'avui contra l'Osasuna i els posteriors davant rivals directes com el Lugo, a l'Anxo Carro, i l'Alabès, a l'estadi, en les dues properes jornades de campionat.