Semblava que després de jugar els tres darrers partits que ha disputat, contra Leganés, Saragossa i Osasuna, el Girona FC hauria superat el pitjor tram de calendari que li quedava fins a final de temporada, per allò de ser possibles rivals directes en la zona alta de la classificació.

Però aquesta seria a hores d'ara una afirmació més que equívoca. Es pot dir sense tenir por de l'error, que els cinc punts fets contra els tres rivals esmentats han permès a l'equip de Machín entrar de ple en aquesta lluita, però això no treu que el calendari de les deu darreres jornades no sigui realment complicat.

Per simplificar-ho, dels deu darrers rivals que tindran els gironins, set també estan a hores d'ara immersos en aquesta mateixa lluita: Lugo, Alabès, Tenerife, Còrdova, Elx, Valladolid i Alcorcón. I només tres, Mallorca, Ponferradina i Albacete, no tindran res a veure amb la zona alta de la taula.

O sigui que no estaria de més deixar de dir a cada jornada que es juga contra un rival directe, bàsicament perquè això és el que li passarà al Girona FC i també a la majoria d'equips esmentats i, per tant, no serà un fet puntual, sinó habitual.

I és que la Lliga ens ofereix aquesta temporada un final de competició com poques vegades hem vist en els darrers anys. Potser l'escenari s'anirà simplificant a mesura que avancin les setmanes, però que a falta dels esmentats deu partits per acabar la Lliga regular hi hagi catorze equips implicats en la lluita per una de les sis primeres posicions també fa preveure que els punts es vendran molt cars.

I la mostra més clara que això serà així podrien ser els dos darrers empats del mateix Girona FC en els dos partits jugats a casa contra Leganés i Osasuna. Dos bons partits i amb bon futbol, però segellats amb dos empats finals.

O sigui que la zona de revolts tot just ha començat i per superar-la amb èxit, com deia Machín ahir, caldrà tenir els nervis ben temperats. Però també caldrà arribar-hi amb tota la plantilla a punt i amb recanvis de garanties per si aquests fan falta. I amb les recuperacions dels darrers dies, sembla que amb això els gironins poden comptar-hi. La millor notícia per començar el compte enrere.