Durant la primera part del curs havien preparat a classe les pancartes i els lemes que van corejar ahir a l'estadi. Contra l'Osasuna va ser el moment de passar de la teoria a la pràctica, a Montilivi, veient en directe un partit del Girona a la Lliga Adelante. Per a molts dels alumnes de tercer de Primària del CEIP Puig d'Arques de Cassà i de quart del FEDAC Salt era la primera experiència. Hi havia emoció de veure en directe els Becerra, Eloi, Mata i Lekic i també ganes de cantar molts gols. Però per això els caldrà esperar un altre dia.

L'estadi, coincidint amb la visita de l'històric conjunt navarrès, va registrar la millor entrada de la temporada amb 5.328 espectadors, i va superar amb escreix els 4.800 que van reunir-se a Montilivi al setembre passat en el derbi contra el Llagostera. Situats a la part baixa de Preferent més pròxima al videomarcador es van col·locar els convidats més especials del partit d'ahir. El Consell Esportiu del Gironès promou per segona temporada consecutiva el projecte "La Grada Suma" amb el suport del Girona FC i de l'Uni. Es tracta d'una iniciativa que busca eradicar les actituds violentes o xenòfobes del món de l'esport, tant a la grada com en el camp. Aquest curs hi han participat més de mig miler d'estudiants de primària de la comarca. I ahir a uns quants, com fa unes setmanes havia passat amb d'altres escolars a Fontajau amb l'Spar Citylift Girona, els va tocar viure l'emoció del futbol en directe des de Montilivi. Entre pares, professors i alumnes eren més de 150 i es van fer notar durant tot el partit amb els seus cants i pancartes encoratjadores. Demostrant que sense insults, i amb educació, també es pot donar suport incondicional al teu equip. "Ha sigut una experiència molt emocionant, molts nens feia temps que ho estaven esperant", explicaven fonts del Consell Comarcal al final del partit.

La grada es va quedar sense cantar cap gol però va vibrar amb un partit de poder a poder entre el Girona i l'Osasuna, candidats a disputar la fase d'ascens a Primera. El club havia llançat una promoció per la qual els abonats podien adquirir a preu reduït entrades suplementàries a la seva mateixa zona del camp i entre això i la reacció que està protagonitzant l'equip de Pablo Machín des de primers d'any l'afició s'està engrescant. La grada de Preferent feia goig i potser va ser als gols on més seients buits es van veure. A la primera part, coincidint amb els millors minuts del Girona, collant l'Osasuna i el porter Nauzet, l'estadi va vibrar a consciència.

Però el gol no va arribar. Ni per un bàndol ni per a l'altre, tot i que a poc del final l'Osasuna va posar l'ai al cor a l'afició en l'acció que Torres va enviar al pal de Becerra. Al final la pilota no va voler entrar ni en una ni a l'altra porteria i els dos equips van donar per bo un punt que els manté en la lluita dels millors quan s'entra a les 10 últimes apassionants jornades de lliga.

Fins ahir el Girona no havia superat mai la mitja entrada en cap partit d'aquesta temporada, en què la mitjana d'assistència estava situada en uns 3.800 seguidors. En el primer tram de campionat els mals resultats (el Girona no va guanyar davant la seva afició fins a finals de novembre, contra l'Albacete) van refredar els aficionats, però la reacció dels últims partits fa preveure que la grada es tornarà a escalfar en la recta final de temporada. De moment ahir ja hi van anar més de 5.300 espectadors, tot i que encara lluny d'un ple que es situa per sobre dels 9.000. El proper partit a casa, després de jugar dissabte que ve contra el Lugo a l'Anxo Carro, serà el dia 16 d'abril amb la visita del líder, l'Alabès.

A falta de 10 jornades per al final de Lliga tot està obert per al Girona i els seus rivals en la lluita per la promoció. Els de Machín tenen quatre partits a casa (Alabès, Tenerife, Mallorca i Alcorcón) i sis a fora en aquesta emocionant tram.