La futura Ciutat Esportiva del Girona es podria desencallar d'aquí a un parell de mesos. Almenys aquest és el marge de temps que s'ha donat el club per concretar si pot desenvolupar el projecte que té al camp en uns terrenys que ja ha trobat a la ciutat, pròxims a l'estadi de Montilivi, o ha d'activar d'altres alternatives que també té sobre la taula i que, en aquest cas, serien fora de la capital. «Ens agradaria tenir clar en un parell de mesos si l'opció que estem treballant a Girona ciutat és viable. Si això es descarta, activarem plans B i C que també tenim», subratllava ahir el director general i president del Consell d'Administració, Ignasi Mas-Bagà, tot i que en aquest segon cas, portarien la instal·lació fora de la capital.

En la seva vuitena temporada a la Lliga Adelante, el Girona segueix sense resoldre allò que per a la majoria de directives que han passat per Montilivi aquests anys era una prioritat: disposar d'una Ciutat Esportiva que eviti el caos a l'hora de planificar els entrenaments del primer equip i també dels de la base. La nova propietat, quan va entrar l'estiu passat, també es va apuntar a la idea de construir camps d'entrenament que ajudin a desmassificar Torres de Palau i evitin situacions com les del juvenil, que ha d'anar a jugar els partits a Vilablareix, o el filial, que ho fa a Sant Ponç. En els últims mesos els contactes amb l'Ajuntament han estat molt fluids i des de fa algunes setmanes el club ha trobat una ubicació que li fa el pes. «Ara quedaria arribar a un acord amb els propietaris, veure si hi cabem amb els metres quadrats que ens ofereix... i és això el que volem resoldre abans de l'estiu», va destacar Mas-Bagà. El director general del Girona també va dir que l'alcaldessa, Marta Madrenas, n'està puntualment informada «perquè abans era la regidora d'Urbanisme i sabia els moviments que estàvem fent».

Aquesta temporada, com en les anteriors, el primer equip del Girona ha de buscar cada setmana alternatives a Montilivi per fer-hi els entrenaments sense castigar la gespa de l'estadi. L'annex, Vilablareix, Navata, Peralada i Blanes han sigut l'escenari escollit en diverses ocasions. El club sospira per poder disposar d'uns camps en una zona pròxima a Montilivi quan més aviat millor per poder evitar els desplaçaments dels jugadors. El Girona planifica una Ciutat Esportiva amb diversos camps d'entrenament i vestidors, i un de principal on jugarien el filial i els juvenils.