Pere Pons continua fent passos endavant en la seva posada a punt després de l´edema a la cuixa que va patir ara farà un mes. A finals de la setmana passada ja va començar a córrer i dilluns ja ho feia a un molt bon ritme. Que la recuperació de Pons va per molt bon camí i que aviat tornarà a estar a disposició del Pablo Machín es va confirmar ahir quan el de Sant Martí Vell es va integrar a la feina amb el grup.

Va ser només una part de l´entrenament però suficient per veure que l´evolució està sent positiva i que si no hi ha cap pas enrere, Pons ben aviat estarà en condicions per ser convocat. Sembla difícil que pugui ser per dissabte a Lugo ja que a banda que tot just va fer una part de l´entrenament amb el grup, Machín sempre és partidari de no forçar la màquina amb els futbolistes que surten de lesions. Per tot plegat tot fa indicar que Pons necessitarà una setmana més per estar a disposició de Machín.

Qui també té complicat viatjar a Lugo dissabte és Jairo Morillas. El davanter cedit per l´Espanyol no es va exercitar ahir amb l´equip a causa d´una «ruptura del miofascial pectineu de la cama dreta», segons la ressonància magnètica a què es va sotmetre ahir.

A dia d'avui no és gens clar que estigui disponible per a aquesta propera jugar a l´Anxo Carro contra el Lugo ja que «l'evolució de la lesió determinarà el retorn als entrenaments amb el grup». La possible baixa de Jairo per a dissabte podria obrir les portes a la convocatòria del davanter cedit pel Manchester City Rubén Sobrino gairebé quatre mesos després de l´últim cop.

Els que en principi no haurien de tenir problemes per ser a Lugo són Eloi Amagat i Àlex Granell. Els dos migcampistes gironins van retirar-se abans de la sessió d´entrenament d´ahir per precaució. Eloi arrossega molèsties al turmell des de fa setmanes mentre que Granell va reaparèixer contra l´Osasuna després d´una lesió muscular. La baixa de Pere Pons i les molèsties de Granell i d´Eloi Amagat han coincidit amb l´adéu del nigerià Chidiebere Nwakali, que ha marxat a l´IK Start de Noruega. Això ha fet que des de fa uns quants dies, el pivot Marc Carbó, del filial s´entreni a les ordres de Machín.

Aday, a bon ritme

Qui també evoluciona a un bon ritme de la seva lesió és Aday Benítez. Ahir es va poder veure el carriler de Sentmenat corrents a un bon ritme per Montilivi, això sí al marge dels seus companys. Aday va patir una ruptura muscular en el desplaçament a Almeria. Malgrat que el club no n´ha fet públics els terminis de recuperació, sembla que com a mínim fins la setmana que ve, Aday no estarà a disposició de Machín. Qui encara no s´entrena és Felipe Sanchón, que segueix recuperant-se de les seves dolències.