Pablo Caballero ha tornat a creuar-se en el camí del Girona, com havia fet en l'última jornada de la temporada passada per evitar l'ascens directe a Primera dels gironins, aquest cop per frustrar el seu triomf a l'Anxo Carro, on el conjunt català va haver de conformar-se amb un empat (1-1) per la seva falta de definició en la recta final del primer període.

El repartiment de punts serveix a tots dos per deixar pràcticament sentenciada la permanència a la Lliga Adelante, però els frena en el seu camí cap a la promoció d'ascens a la Lliga BBVA.

El Girona ha incomodat el Lugo, tal com havia previst el tècnic dels gallecs, José Durán, i el partit ha sigut travat en la primera mitja hora, en què els gironins han tingut les millors opcions com un xut de Cristian Herrera que ha obligat José Juan a estirar al màxim per enviar la pilota a córner.

Els locals amb prou feines eren capaços de teixir el futbol al centre del camp, on ni Carlos Pita, en el retorn a l'onze, ni Campillo han estat fins, però tot i així s'han presentat a l'àrea del Girona amb una centrada d'Álvaro Lemos que ha connectat al segon pal l'argentí Caballero i que ha acabat a la dreta de la porteria d'Isaac Becerra.

El Girona estava anul·lant el Lugo en atac i, a més, s'ha avançat al marcador en un córner que ha executat Cristian Herrera i ha rematat, segons li venia, Eloi Amagat, lliure de marca, per a col·locar la pilota creuada i ajustada al pal dret de la porteria de José Juan.

El record de la temporada passada, quan el Lugo va frustrar l'ascens directe del Girona a l'última jornada de la Lliga Adelante, va envair un dels fons del Anxo Carro, on es van escoltar càntics d'«Sporting, Sporting», l'equip que va pujar beneficiat per aquell gol de Caballero.

El Girona ha perdonat el 0-2 quan José Juan ha pogut rebutjar de punys dues rematades de Borja García.

Les errades de l'equip català han esperonat els locals en els últims minuts de la primera part, Caballero ha avisat amb un cop de cap al qual ha respost Becerra i en la següent acció, de nou amb el cap,ha fet l'empat a centrada de Jonathan Pereira. L'acció venia d'un corner inexistent.

El Girona hauria pogut posar-se una altra vegada en avantatge abans del descans amb una gran triangulació que ha sorprès el Lugo, però no al seu porter, que ha tornat a salvar els seus davant Cristian Herrera.

L'intercanvi d'ocasions ha continuat en el primer quart d'hora del segon acte, temps en el qual Becerra ha desviat un u contra u amb Iriome i Kiko Olivas ha perdonat a l'altra àrea al rematar fora una falta lateral després d'un greu error dels gallecs en el marcatge.

Els canvis de Duran i Pablo Machín han intentat reactivar als seus equips en atac després de molts minuts sense opcions clares i en la recta final del partit Carlos Clerc pels gironins i Carlos Hernández i Sergio Marcos per part dels gallecs han disposat de l'oportunitat de trencar la igualtat, però no ho han aconseguit.