Cada vegada queden menys jornades per finalitzar el campionat de lliga i la igualtat per entrar en zona de play-off d'ascens a Primera Divisió es manté intacte.

Els equips saben que no tenen marge d'error i l'equilibri és màxim, com es va poder veure en el partit d'ahir del Girona davant el Lugo, un rival directe. Amb aquest empat, els de Pablo Machín queden a dos punts de la zona de promoció. Això si, a falta que disputin els seu partit Osasuna i Elx, que s'enfronten entre ells, i també el Còrdova, que rep l'Abacete. En cas d'empat en el pimer partit i que, com a mínim també hi hagi igualada al Nuevo Arcángel, el Girona podria quedar a tres punts de les sis primeres posicions.

Amb 46 punts a la classificació, els gironins poden veure com els avança el Saragossa i el Tenerife, que en cas de victòria contra Mallorca i Alabès respectivament, sumarien 49 i 48 punts.

Tot són números que acaben dicateminant al final de cada jornada la posició de cada un dels 13 o 14 equips que lluiten per, a final de temporada, ascendir a Primera Divisió. Les posicions van permutant-se cada setmana i tot fa pinta que fins a l'última jornada no s'acabaran d'assignar les sis primeres posicions. Cert és però, que al capdavant, Leganés i Alabès agafen distància per ser els dos candidats principals a ascendir de forma directe. La constància i regularitat de tots els equips implicats en la lluita marcarà la seva disponibilitat d'entrar en les sis primeres i privilegiades posicions de la categoria, que donen dret a somiar amb l'ascens.

El Llagostera, més a prop

Falta una jornada menys i aquest cop, el conjunt llagosterenc si que ha aconseguit retallar distàncies respecte la salvació.

La jornada d'ahir la van tancar a tres punts de la permanència, però els gironins estaran pendents avui del partit de l'Osca ja que, en cas de victòria, deixarà la salvació pel Llagostera a cinc punts de distància. A falta de disputar-se aquest partit, és l'Almeria qui marca la línia del descens amb 34 punts

El conjunt d'Oriol Alsina és antepenúltim a la classificació amb 31 punts, dos més que l'Albacete que juga aquesta tarda a Còrdova. La zona baixa no es diferencia gaire de la part alta de la classificació pel què fa a ajustament de punts, però sí per nombre d'equips, ja que set equips lluiten per evitar la zona vermella de la taula.

L'esperança del Llagostera segueix sent guanyar els partits a casa, allà on es senten més forts, però també ha de mirar la classificació i veure com equips com Almeria i Osca, 2 i 3 punts per sobre dels gironins, van perdent punts a mesura que passen les jornades. Tot està per decidir.