La recta final de la Lliga Adelante promet una temporada més emocions fortes. Fins a 14 equips estan implicats en la lluita per a l´ascens i la promoció, i, per baix, encara no està tot dit, sobretot pel Llagostera. En una competició tant igualada ser regular ho és tot. El Girona explica la seva revifada pel fet de només haver perdut un partit en tota la segona volta (a Almeria), víctima del gran mal que ha tingut aquesta temporada, la falta de definició. El Llagostera, per la seva banda, si lluny de Palamós hagués tret uns mals resultats (això seria, per exemple, haver sumat sis o set punts), estaria fora del descens. El problema és que només n´ha acumulat dos, de punts com a visitant, una estadística que posa els pèls de punta, perquè a casa s´ha revelat com un bloc extremadament solvent, capaç de guanyar de forma regular per agafar-se a l´esperança.

Deia ahir Pablo Machín que tot es decidirà al final i que la clau és no despenjar-se. I afegia que si l´empat contra l´Osasuna havia sigut bo era perquè abans s´havia guanyat a Saragossa. O sigui que per mantenir aquesta mitjana anglesa que pot dur a l´èxit, ara als gironins els caldrà tombar dissabte que ve l´Alabès a Montilivi. Aquí no hi ha treva. Això sí, l´important és anar puntuant. Tot i haver fet ara dos punts de sis l´equip segueix amb totes les opcions intactes. Si hagués fet una primera volta una miqueta millor, ara estaria discutint l´hegemonia de la categoria amb el Leganés i l´Alabès.

El Llagostera ha anat fent camí poc a poc. Ara necessita d´una vegada per totes guanyar a fora i acabar de confirmar la reacció. Sòria està en el punt de mira com abans ho han estat els 17 destins anteriors on ha viatjat l´equip d´Oriol Alsina. Els blaugranes s´agafen al fet que disputaran a casa quatre dels últims sis partits però necessiten sumar a fora perquè tampoc es poden refiar de guanyar-ho tot com a locals. I més si per davant tens partits contra Nàstic, Oviedo o Saragossa.

Girona i Llagostera es marquen com a objectiu immediat no despenjar-se. La idea és arribar vius, cada un al seu objectiu, en les tres o quatre jornades finals de campionat.