La paraula ambició és habitual sentir-la de l'entrenador del Girona, Pablo Machín, dels seus futbolistes, del president Delfí Geli i també del director esportiu, Quique Cárcel. Després d'una primera volta que va fregar l'insuficient, el conjunt gironí a còpia de fe, confiança i sobretot resultats ha anat escalant posicions fins a situar-se entre el paquet de 12 ?equips que lluiten per aconseguir els quatre bitllets per al play-off d'ascens. Parlar de permanència i de no patir, amb 46 punts al sarró, ja no té gaire sentit i més veient com l'equip competeix en aquest segon tram de Lliga. L'objectiu inicial de la salvació està més que encarrilat i Machín ja parlava la setmana passada de play-off sense embuts. Ara és Quique Cárcel, un home prudent i moderat que després de l'empat a Lugo va mostrar la seva cara més ambiciosa amb discurs d'allò més il·lusionant per a l'afició blanc-i-vermella.

No és que el partit agradés del tot a Cárcel, que va reconèixer que a la segona part el Lugo havia superat els gironins i per tant l'empat havia estat just. Ara bé, el màxim responsable esportiu del Girona sí que va assegurar que veu l'equip amb pas ferm cap al play-off. És més, està convençut de les possibilitats d'ascens a la màxima categoria en cas que s'aconse?gueixi finalment colar-se entre els sis primers de la classificació final. "Crec en l'equip perquè m'ofereix la sensació de poder guanyar tothom i ho demostra cada setmana. La meva ambició és molt forta", reconeix un Cárcel que assenyala sense cap mania que vol pujar a Primera. "Aquest any és molt important. No hem d'esperar-ne d'altres. Si som capaços d'entrar al play-off aquesta temporada, crec que hi ha força opcions", sentenciava. Un discurs d'allò més ambiciós i potser un pèl agosarat tenint en compte que el Girona no ha entrat mai encara en posicions de promoció. Ara bé, aquestes paraules demostren l'altíssim grau de confiança del màxim responsable esportiu en la seva plantilla. De passada, també els llança el missatge que des del club, l'objectiu és el màxim i que amb 9 jornades per endavant s'ha d'intentar assolir per part dels futbolistes.

El discurs de Cárcel arriba amb l'equip intentant treure el cap per primer cop en el curs entre els sis primers classificats però sense poder-ho aconseguir encara a causa en bona part d'un parell de factors. El primer i que no es pot pas corregir ja és el dèficit de punts que arrossega l'equip de la primera volta. L'altre i segurament el més determinant és la manca d'encert de cara a la porteria rival. En aquest sentit, Cárcel reconeix que es troben a faltar alguns punts que farien que el Girona ocupés alguna posició més elevada a la taula de classificació. "No m'agrada parlar de mala sort perquè no hi crec però me'n vaig cada setmana amb l'angoixa de veure com un partit que era per guanyar, no l'hem guanyat", reflexiona. Cárcel es refereix als duels contra Leganés, Osasuna, Lugo o fins i tot Almeria, entre força altres. "Fa moltes setmanes que l'equip juga bé, crea nombroses ocasions de gol, fa molt més que el rival pel que fa a joc però no s'endú aquestes victòries que ens donarien encara més tranquil·litat per encarar l'últim tram de Lliga amb confiança i no veure cada partit com una final", assenyala.

El de l'Anxo Carro de dissabte passat va ser un d'aquests partits en què el Girona hauria pogut aconseguir un botí superior i no ho va fer. Per a Cárcel, els gironins van tenir "sis o set ocasions clares a la primera part" com per arribar al descans amb un avantatge clar. "L'1-1 a la mitja part va ser molt injust", destacava l'exjugador de l'Hospitalet que, això sí, reconeixia que a la segona part el Lugo havia sabut contrarestar bé el Girona. "Fa temps que estem a un nivell alt. Vam fer una molt bona primera part, creant ocasions a un equip que volia tenir la pilota però a qui fèiem mal amb facilitat". En aquest sentit, Cárcel tornava a recordar la gran xacra d'aquesta temporada. "No vam tenir aquell punt de sort o d'aprofitar les ocasions per sentenciar un partit que sabíem que era molt important".

L'empat a Lugo va acabar sent bo després de la jornada d'ahir que deixa els gironins encara a 3 punts del play-off. Cárcel aposta ja per pensar en dissabte. "L'Alabès no es pot escapar. Si guanyem a casa, ho tornarem a veure tot diferent".