Després d'un dia de descans, el Girona va tornar ahir al matí a la feina amb una sessió a les intal·lacions de Torremirona (Navata). L'entrenament va comptar amb la presència de Pere Pons, que es va exercitar amb total normalitat un cop ha deixat enrere l'edema que va patir contra el Mirandés. El migcampista de Sant Martí Vell ja es va integrar a finals de la setmana passada a la feina de grup tot i que Pablo Machín va estimar-se més no convocar-lo encara per a la visita a l'Anxo Carro de Lugo. Amb més sessions de treball a les cames, Pons ara sí que estarà plenament recuperat i a disposició del tècnic per rebre dissabte l'Alabès. El seu retorn a l'onze, malgrat tot, és una incògnita. El jove migcampista gironí ha estat indiscutible sempre amb Machín però el sorià està satisfet amb la feina que han fet duran la seva absència homes com Rubén Alcaraz i Eloi Amagat.

Manu García per Toquero

Com el Girona, l'Alabès també va reprendre ahir els entrenaments. Els bascos recuperaran per dissabte l'exblanc-i-vermell Manu García, però perden el seu pitxitxi, Gaizka Toquero, per sanció. Manu García tornarà a l'onze titular amb tota seguretat en el lloc de Toquero per la qual cosa l'Alabès recuperarà el seu dibuix clàssic i més conservador de 4-3-3 amb Manu Barreiro en punta d'atac, Juli en una banda i o bé Dani Pacheco o bé Kiko Femenía en l'altra.

D'altra banda, coincidint amb la presència del conjunt vitorià a terres gironines, dissabte al matí tindrà lloc la posada en escena de la penya de l'Alabès a Catalunya, la Penya Alabèscat. L'acte serà a l'hotel de concentració del conjunt basc. S'espera, al mateix temps, un bon nombre d'aficionats que es desplacin de terres basques cap a Montilivi. L'Alabès va posar a la venda 300 entrades per al partit.