L'hora de la veritat comença a arribar. Han estat molts els trens que ha deixat escapar el Girona per a acostar-se al play-off d'ascens i, a nou jornades pel final el marge d'error comença a esgotar-se. Sobretot a casa on els homes de Pablo Machín no acaben de trobar la tecla malgrat haver estat superiors a la majoria de rivals que hihan passat. Montilivi s'ha convertit en l'assignatura pendent aquesta temporada i ara està obligat gairebé a fer el ple si vol seguir aspirant a classificar-se entre els sis primers. El primer pas és aquesta tarda amb la visita del colíder Alabès que de la mà de José Bordalás es plantarà a l'estadi a assegurar un punt i si buscar la victòria en alguna acció aïllada. Machín ha perdut Richy, per lesió aquesta setmana i segueix sense poder comptar amb Felipe Sanchón ni Jairo Morillas i, possiblement, tampoc Aday. Sí que té en plenes condicions, en canvi, dos homes que poden ser molt importants en aquesta recta final de la temporada com sónPere Pons i?Rubén Sobrino. Machín no va confirmar ahir la seva inclosió a l'onze titular però tenen força números de ser-hi. Els sacrificats podrien ser Alcaraz i Mata.

L'empat a Lugo va deixar sensacions oposades. El Girona va oferir dues cares ben diferents en què la manca d'efectivitat va evitar que els gironinis fessin més d'un gol a la primera part i, a la represa Becerra, va evitar la derrota. El pas endavant que va er el Lugo coincidint amb la davallada física visitant va mostrar les debilitats d'un equip que les estava dissimulant molt bé aquesta segona volta. Ara bé, res d'això hauria passat si els gironins haguessin estat més fins de cara a porteria al primer temps. Aquest ha estat i és el gran maldecap del Girona questa temporada. El gol és la salsa del futbol i sense no se suma de tres en tres. És el que li va passar al Girona a Lugo i també en els dos darrers partits a l'estadi contra Leganés (1-1) i Osasuna (0-0) en què malgrat ser superior als rival, la manca d'efectivitat els va impedir sumar més punts. Tot plegat ha fet que després d'una revifada pel que fa a resultats a casa a principis d'any, els gironins s'hagin tornat a encallar a casa on tan sols han guanyat un dels darrers quatre duels (contra el Mirandés 2-0). No obstant això, el fort equilibri que hi ha a la categoria i el gran número de rivals que aspiren a entrar al play-off manté ben viu el Girona.

Amb 46 punts i 27 punts per disputar-se, l'objectiu és ben clar:?classificar-se per la promoció d'ascens. Ja fa un parell de setmanes que ho diu Machín i després de l'empat a Lugo, ho va deixar encara més clar el director esportiu Quique Cárcel. És més, el màxim responsable de l'àrea esportiva està convençut que si el Girona aconsegueix entrar al play-off, tindria moltes possibilitats d'èxit. Sigui com sigui tot passa per sumar els tres punts avui contra un Alabès que sembla reaccionar després d'un sotrac el mes passat. Machín recordava ahir que pel partit d'aquesta tarda té molt on triar i podria fer algun canvi respecte l'alineació que ha repetit les tres últimes jornades. Pons, Sobrino i fins i tot Granell podrien entrar a l'onze mentre que alcaraz, Borja García i Mata podrien caure'n.

Mentrestant l'Alabès es planta a Montilivi després d'empatar contra el Tenerife a Mendizorrotza (2-2) però havent guanyat els dos últims partits a domicili (0-1 a Albacete i 1-2 a Còrdova). Bordalás no pot disposar d'un dels seus millors homes com és el davanter Gaizka Toquero per sanció, mentre que tampoc ha viatjat el central Einar Galilea, lesionat. Per decisió tècnica es van quedar a Vitòria el defensa Dani Estrada i els migcampistaes Dani Abalo i Sergio Llamas. La presència de Manu García, un cop complerta la sanció, permetrà Bordalás tornar al seu dibuix original 4-3-3 amb Manu Barreiro únicament en punta d'atac acompanyat per Juli i DaniPacheco a les bandes. En defensa, l'exgironí Sergio Pelegrín continua sent una assegurança de vida, a dos dies de fer 37 anys.