o tendim a recordar-nos gaire del passsat i tampoc a fer valoracions i anàlisi gaire profunds, però per entendre el moment actual del Girona FC segurament cal mirar una mica enrera i valorar el que ha fet l'equip en els darrers mesos de competició.

Cal recordar, per exemple, que un gol de Kiko Olivas en el minut 90, va permetre treure un empat del camp del Mallorca en la darrera jornada de 2015. El gol, no ho oblidem, va evitar que l'equip marxés a menjar-se els torrons en llocs de descens. No hi ha cap dubte que aquell gol ha estat, fins a dia d'avui, el més important de l'actual temporada.

Perquè la diana de Kiko Olivas va trencar la dinàmica negativa i l'equip va entrar al 2016 amb un altre peu. Així, els números en les setze jornades de l'actual any són de vuit victòries, sis empats i només dues derrotes.

Amb aquests trenta punts acumulats, els de Pablo Machín han passat de patir prop de la zona de descens, a tocar la zona de promoció d'ascens a Primera. I tot quan queden vuit jornades perque acabi la lliga regular. O sigui que la lluita no només es viva, sinó que a Montilivi estan fent passes fermes per lluitar aquest objectiu fins al final.

I si seguim amb l'anàlisi, seguirem veient que l'equip no ha encaixat gols en la meitat de les setze jornades esmentades. I no encaixar, és puntuar. És clar que com deia la setmana passada, a més de no encaixar, el camí de la promoció el marquen els gols a favor. En això hi ha marge de millora, malgrat que tot indica que Machín ha posat el seu equip a jugar amb estil italià. O sigui que estira com un xiclet el valor de cada gol a favor. La mostra més clara ahir: marcar, aguantar, saber patir, tenir un punt de sort i guanyar.

I ja que valorem, fem-ho també en clau de futur. De les vuit jornades que resten, els de Machín en jugaran tres a casa i cinc a fora. Però no hauríem de patir per això si els registres es mantenen com fins ara, ja que els números de l'equip a Montilivi i lluny de casa són molt similars. Això sí, dels vuit darrers partits, cinc contra equips que també volen lluitar per pujar. Apassionant.