La victòria de dissabte contra l'Alabès hauria pogut servir per situar el Girona, per primera vegada aquesta temporada, en zona de play-off però la victòria del Saragossa una estona més tard ho va evitar ja sense haver d'esperar els partits d'ahir. Tot i haver sumat un triomf de prestigi l'equip de Machín continua a tres punts de la promoció, això sí, confirmant la seva candidatura després de revelar-se com l'autèntica sorpresa de la segona volta. Els blanc-i-vermells han augmentat el ritme de producció de punts de tal manera que tenen ara per davant vuit jornades (les que queden per acabar la lliga), per millorar el registre de 25 que van firmar al final d'una discreta primera part del campionat.

I és que els gironins han sumat en els 13 partits de la segona volta jugats fins ara 24 punts, només un menys dels 25 que en la primera van acumular després de 21 jornades. Una reacció espectacular que explica el perquè aquell equip que es temia candidat a la lluita per no baixar, ha acabat fent un pas endavant i aspira a col·locar-se a la fase d'ascens. "Segurament ara l'equip més temible és el Girona, però el tenim lluny", deia aquesta setmana en una entrevista l'entrenador del Leganés, Asier Garitano. És un denominador comú, últimament, en la majoria de tècnics que s'enfronten als de Montilivi. Abans també havien elogiat el Girona, des de Carlos Terrazas (Mirandés) fins a Enrique Martín (Osasuna), preparadors de dos equips que com el blanc-i-vermell aspiren a la promoció.

El Girona, amb el cop de gas que ha donat, porta una projecció que el podria fer sumar uns 38 punts en la segona volta. Afegits als 25 de la primera, arribaria a 63, una xifra que probablement podria servir per a l'objectiu vista la igualtat que hi torna a haver a la categoria. S'ha de recordar que en els dos últims cursos el play-off s'ha situat en 61 punts, una quantitat que els de Machín tenen ara a 12 de distància (en sumen 49 a la lliga). L'objectiu, per tant, passa per guanyar quatre (o cinc) partits més dels vuit que resten fins a finals de la lliga regular.

El Girona en tindrà només tres a casa (Tenerife, Mallorca i Alcorcón) i cinc a fora (Albacete, Còrdova, Elx, Valladolid i Ponferradina). D'aquests, Alcorcón, Còrdova i Elx, vist que el Valladolid s'està desinflant, són rivals directíssims dels blanc-i-vermells.