Aquesta passada setmana, en una entrevista per a un mitjà local, el tècnic del Leganés, Asier Garitano, reconeixia que el Girona és "l'equip més fort ara mateix" de tota la Segona Divisió A. El de Vergara no va dubtar ni un segon. Feia ben poc que el seu equip havia visitat Montilivi i li havia quedat ben clar, tot i l'empat final, que el blanc-i-vermell era un conjunt dels que planten cara i que venen ben cara la seva pell. Sobretot ara. Superat un irregular inici de lliga, els gironins viuen el millor moment de la temporada i encara que no han entrat en places de privilegi, l'objectiu de colar-se en posicions de play-off segueix ben viu, sobretot després de desfer-se l'últim dissabte de l'Alabès. Garitano no és l'únic que creu que el Girona, ara mateix, és un dels rivals que cal tenir més en compte. Ho tenen ben clar a diversos punts del territori. I precisament és ara quan s'ha d'estar entonat per lluitar en les millors condicions possibles per aspirar al màxim. Ho sap Quique Cárcel, el director esportiu, qui està convençut que en aquest aspecte els blanc-i-vermells juguen amb avantatge. No pas en l'aspecte classificatori, però sí pel que fa a l'estat mental, on veu els seus un esglaó per sobre que molts dels equips que lluiten per jugar la temporada vinent a la Primera Divisió.

"Hem de fer bo el nostre estat mental. Estem anant de menys a més i tinc molt clar que, a dia d'avui, el Girona està més fort mentalment que no pas d'altres equips", declarava aquest passat dissabte a la zona mixta de l'estadi de Montilivi, minuts després de la treballada victòria de l'equip de Pablo Machín (1-0 sobre l'Alabès) que, de manera momentània, situava els catalans empatats a punts amb la zona de promoció d'ascens. Cárcel té molt clar que "és l'hora de ser ambiciosos" i recordava també que "hi ha molts equips que fa molt de temps que estan a la part alta de la classificació i que els està costant més aguantar aquest ritme". Per tant, més que no pas el físic o la qualitat tècnica, per al director esportiu el que ara mateix és prioritari és tenir ben clar el cap i que la confiança sigui el més elevada possible per intentar lluitar fins la darrera jornada per fer-se un lloc entre les sis primeres posicions de la classificiació.

Per a Cárcel, "és molt important seguir en aquesta línia" perquè només "la regularitat farà que al final de la temporada estiguem en zona de play-off". No sap què és el que passarà d'aquí al final de la lliga, però el barceloní té molt clar que, ara mateix, el Girona està en el bon camí: "Fa jornades que hem trobat la regularitat necessària pel que fa al joc. Els resultats estan arribant i això ens està donant molta confiança. No amagava que "tots tenim opcions" de fer la promoció i que "entre els equips que estem a dalt ens la jugarem", alhora que assegurava que "serà important sumar com més punts a casa" sense descuidar els desplaçaments: "A fora competim bé i hi hem tret molt bons resultats durant tot l'any", sentenciava.