Possiblement no serà una competició plena d'estrelles, ni tampoc la lliga més mediàtica del planeta, però aquesta Segona Divisió A pot presumir de ser un dels campionats més igualats que es recorden. Queden només 8 jornades per tancar la paradeta i, a dia d'avui, no hi ha res decidit. Sobretot a la part alta. Per baix, el Bilbao Athletic ha quedat despenjat i el grup d'equips que lluiten per la supervivència ha quedat força reduït. En canvi, hi ha un grapat de clubs que encara tenen opcions de pujar a Primera. Per la via directa, la cosa està més renyida, però el play-off té les portes ben obertes i saber qui hi arribarà és una incògnita total. La clau de tot plegat la tindran els duels directes entre tots els aspirants, el que es convertirà en una tònica general d'aquí fins al final.

Descartant el Leganés i l'Alabès (tots dos sumen 57 punts i ocupen les dues primeres posicions, pel que gaudeixen d'un bon avantatge per acabar entre els sis primers classificats), el ventall d'equips que presenten credencials s'estén des de l'Oviedo (tercer amb 53 punts) fins el Valladolid (catorzè, amb 45). Els castellans semblen més despenjats, però tot i estar a 7 punts del sisè lloc, compten amb potencial suficient com per escalar posicions per sorpresa aquestes darrers setmanes de lliga. Entre ells, trobem al Nàstic, Saragossa, Alcorcón, Elx, Còrdova, Osasuna, Tenerife, Mirandés i Lugo. I?sí, també al Girona. Els de Machín són desens, amb 49 punts. El calendari que espera als blanc-i-vermells no es presenta gens fàcil i de les 8 jornades que resten, en 5 d'elles se les hauran amb rivals directes. Rebran a Montilivi el Tenerife i l'Alcorcón, mentre que els tocarà visitar rivals d'entitat com ho són el Còrdova, Elx i Alcorcón.

Precisament el madrileny és l'equip que més enfrontaments directes protagonitzarà en aquest ruix final. Fins a 6 jornades d'infart contra el Saragossa, Osasuna, Lugo, Tenerife, Elx i el propi Girona. També té un calendari bastant carregat l'Oviedo (duels contra el Còrdova, Mirandés, Elx, Saragossa i Osasuna), el Tenerife (Còrdova, Girona, Elx, Valladolid i Alcorcón), Elx (Tenerife, Girona, Còrdova, Valladolid i Alcorcón) i el Valladolid (Osasuna, Lugo, Tenerife, Girona i Elx).

Dels implicats, en canvi, n'hi ha que tenen un calendari més net d'enfrontaments directes. N'és un exemple el Saragossa, que en tindrà tres i tots a casa (Alcorcón, Nàstic i Oviedo). Lugo i Mirandés són els altres conjunts que jugaran tres duels directes cadascun.