El seu fitxatge va ser juntament amb el de Rubén Sobrino el més il·lusionant a l'estiu. Borja García aterrava a Montilivi després de tastar la Primera Divisió amb el Còrdova i de desvincular-se del Reial Madrid, amb qui havia jugat dos cursos al filial. Quique Cárcel n'estava enamorat des que en la seva època de jugador Borja García el va deixar sense ascens a Segona B en un Hospitalet-Rayo Vallecano B. Des de llavors, la progressió del mitjapunta madrileny no va tenir aturador, amb el seu punt àlgid el curs 2011-12, amb 16 gols. Amb 25 anys, el de Villaverde tenia el repte de liderar un Girona ferit després del desencís de la temporada passada. Una pretemporada tallada i incompleta i un parell de lesions van fer que a Pablo Machín li costés confiar en ell. Fins que va arribar el 2016. Amb l'any nou va arribar la millor versió d'un Borja García que s'ha convertit en el cervell ofensiu d'aquest nou Girona que, lluny de les angoixes del primer tram de competició, lluita ara per entrar al play-off d'ascens. El seu gol decisiu al Bilbao Athletic (2-1) va suposar el punt d'inflexió que necessitava. Aquella diana li va valer la confiança d'un Machín, que d'ençà de llavors, tan sols l'ha deixat un cop a la banqueta en els últims 12 partits. El resultat:?el Girona és el millor equip de la segona volta i l'equip s'ha situat a 3 punts de la promoció d'ascens.

Casualitat o no, la remuntada del Girona a la classificació ha coincidit amb l'entrada a l'onze titular d'un Borja García que durant tota la primera volta tan sols havia acumulat 467 minuts i no havia fet cap gol. A la segona volta, l'ex del Còrdova en suma ja 934 (el doble) i ha aconseguit dos gols que han servit per gua?nyar contra el filial basc i a l'Alcoraz davant l'Osca (0-1). A més a més, el de Villaverde ha servit tres assistències de gol. A la segona volta només va ser suplent contra els bascos i en el derbi amb el Llagostera.

El rentat de cara del Girona aquesta segona volta ha servit per situar l'equip entre els aspirants a les places de privilegi. Borja García considera que el Girona duu una dinàmica «boníssima aquest 2016». «Hem aconseguit una solidesa important. L'equip es troba a gust, és difícil de batre'ns i som molt incòmodes per als rivals», assegura. En aquest sentit, Borja està convençut que la victòria contra l'Alabès de dissabte passat ha reforçat el Girona. «Vam guanyar merescudament contra el rival que més problemes ens ha plantejat. Vam saber patir per sumar tres punts importantíssims», diu.

La competició no s'atura i l'objectiu del play-off seguix a tres punts a 8 jornades per al final de la Lliga. La propera estació és dissabte al Carlos Belmonte, on espera un Albacete a 5 punts de la permanència, que se la juga. «Ara ja tothom s'hi juga molt i l'Albacete anirà a mort. Serà complicat. Cal recordar que fa quinze dies van guanyar en un camp difícil com el del Còrdova», detalla. Borja García només vol pensar en dissabte i no mirar «més enllà». «Volem tres punts que ens acostin al play-off que tant ens il·lusiona», diu.

L'ensurt ja està oblidat

de temperatura, el cansament, no ho tinc clar. No l'hi dono gaire importància perquè de seguida em vaig trobar bé. Vaig estimar-me més demanar el canvi perquè era una sensació nova per a mi», confessava.