Un dels futbolistes que més va vestir la samarreta del Còrdova durant la temporada 2013/2014 i que va viure l'històric ascens a Primera dels andalusos va ser Luso Delgado. L'aragonès, amb passat al Girona, recorda amb estima aquella etapa i té molt clar que creure fins al final, ser sòlids al darrere, el grau d'experiència i anar de menys a més van ser les claus que va dur el seu equip a la glòria. A?més, no dubta a assenyalar l'actual Girona com un clar candidat a poder repetir-ho aquest any.

El Girona s'ha plantat a falta de 8 jornades desè, a pocs punts del play-off. Una situació similar a la que vostè i el seu Còrdova van viure fa dos anys. Llavors ja veien la promoció com un objectiu possible?

Sí. Aquella categoria estava tan igualada com l'actual. A?falta d'una desena de partits estàvem encara mirant cap avall i no pas cap a dalt, però hi havia un equip expert i competitiu. Quan pitjor ens vam veure, vam saber treure el millor de nosaltres gràcies a l'experiència i el bon grup humà que hi havia. Això ens va permetre escalar posicions i aspirar a cotes més ambicioses que no pas només la permanència.

La clau d'acabar-se colant va ser creure-hi fins al final?

Crec que sí. Una prova clara d'això és que dels últims 15 partits, comptant fins i tot el play-off, només en vam perdre un per culpa d'un gol al descompte. Vam creure que nosaltres i, a més, vam ser molt sòlids en defensa. A més, vam guanyar molts punts fora de casa.

Anar de menys a més també va ser un factor important?

Sí, és clau arribar al tram decisiu de la temporada sentint-te amb força. Pensa que és el moment en què hi ha més en joc. Una inèrcia positiva sempre et pot fer que les coses surtin amb més facilitat que no pas els pot passar a d'altres equips que fa setmanes i setmanes que estan instal·lats a dalt i que tenen aquella pressió que tu no tens.

Aquell Còrdova es va acabar colant a la promoció. Com recorda aquells quatre partits finals?

En guardo molt bon record, com és evident. Recordo partits molt igualats. Els vam empatar gairebé tots, tret d'una victòria molt important a Múrcia. Tots quatre enfrontaments van ser disputadíssims. Crec que una de les claus que va jugar molt al nostre favor va ser el treball defensiu. En quatre partits només vam encaixar dos gols i això és vital si es vol sortir victoriós d'una doble eliminatòria en què en joc hi ha un ascens a la Primera Divisió.

Veu el Girona actual amb opcions de repetir el que aquell Còrdova va aconseguir ara fa dues temporades?

Sí, i no en tinc cap dubte. És un equip que arriba al tram final de la lliga amb molta força. A més, costa moltíssim crear-li ocasions. No perd gairebé mai i té molta presència a l'àrea contrària. Així que, tal com està ara, crec que la del Girona és una candidatura tan seriosa com la de qualsevol dels equips que ara mateix estem immersos en aquesta lluita per intentar pujar.