El de Rubén Sobrino és, indubtablement, un dels noms propis de la temporada. I això que ha jugat ben poc. Presentat com el fitxatge estrella de l'estiu, una inoportuna, mal curada i eterna lesió l'han fet perdre's bona part del calendari de lliga. Pablo Machín s'ha passat setmanes i setmanes calmant una afició que esperava, per fi, poder veure el manxec al damunt de la gespa. Per això mateix, ha xocat i força vuere com ara que Sobrino està en plenes facultats i amb una fam enorme de poder sumar, es quedava ahir fora de la convocatòria per viatjar a Albacete. Va reaparèixer en l'últim desplaçament a Lugo i contra l'Alabès va esperar sense èxit una oportunitat des de la banqueta. Avui, directament, no s'asseurà ni a la banqueta del Carlos Belmonte.

Les alarmes, un cop el Girona donava a conèixer la llista de convocats, quedaven del tot enceses. Pensar en un nou contratemps en forma de lesió era el recurs fàcil per entendre com podia ser que amb Jairo i Felipe lesionats, només viatgessin Mata, Lekic i Cristian, deixant Sobrino en un segon pla. Pablo Machín s'encarregava d'esvair els dubtes en la roda de premsa prèvia que va protagonitzar just abans d'enfilar-se a l'autobús que havia de cobrir la quilometrada cap a terres manxegues. «No ha passat res», s'afanyava a dir quan se li preguntava si l'atacant patia una nova lesió. Va justificar la seva absència simplement a una «decisió tècnica» per tal de comptar amb la convocatòria més «equilibrada» possible, donant així entrada a Sebas Coris. Amb el de Tossa a la llista, Machín disposa així d'una «variant» més al carril, quelcom que no havia tingut les últimes setmanes. «Hem canviat un punta per un home de banda. Així tenim més alternatives en una posició de molt desgast. En els dos últims partits hem optat pel perfil més defensiu d'en Pablo (Maffeo). Ara amb Coris tenim un carriler més ofensiu», justificava.

D'aquesta manera, Rubén Sobrino es quedarà una setmana més sense minuts a l'espera de poder jugar contra el Tenerife el cap de setmana vinent. Fins ara, el de Daimiel acumula només 309 minuts a la lliga, en els quals ha signat un gol i una assistència. Curiosament, l'única diana va arribar ara fa una volta, contra els canaris, el proper rival que visitarà Montilivi.

La de Sobrino no serà l'única absència dels gironins al camp de l'Albacete. Machín tampoc s'ha endut els lesionats Felipe, Richy, Jairo ni Aday Benítez. Aquest últim ha fet net de la lesió muscular que l'ha deixat fora de combat les últimes setmanes, però per «precaució» i en tenir Coris en més bona forma s'ha optat per deixar-lo a casa. Segons Machín, «la setmana vinent» Jairo ja es podrà entrenar «amb normalitat», mentre que Richy i Felipe «van una mica més endarrerits».

Granell i Alcaraz, avisats

Dos dels 18 jugadors que viatjaven ahir cap a Albacete, Àlex Granell i Rubén Alcaraz, es perdrien el partit de la setmana vinent contra el Tenerife a l'estadi si avui veiessin una targeta groga. Tots dos jugadors estan a només una amonestació de complir cicle i, per tant, de descansar. El gironí, que presumiblement serà titular, ha vist fins a 9 targetes grogues aquesta temporada, per les 4 que li han ensenyat a l'exjugador de l'Hospitalet. Una setmana més, el futbolista més amonestat de la plantilla és el central Florian Lejeune. Fins ara, al francès li han caigut 13 grogues, a banda d'una vermella.