Pablo Machín ho veu molt clar. Sol tirar de prudència i no li agrada donar grans titulars, però ara que el Girona està a l'alça i que els resultats acompanyen, no li queda més remei que disparar els seus nivells d'optimisme. Sempre tocant de peus a terra, és cert, encara que amb el 0-3 d'ahir quan queden set jornades i amb 52 punts al sarró, el sorià és dels que veuen el got més ple que no pas buit. "Si mantenim aquesta dinàmica, tot és possible", deia al Carlos Belmonte. I no només es referia a fer la promoció, sinó que fins i tot anava més enllà apuntant l'ascens directe com una possibilitat que no és, ara per ara, gens remota.

Els més prudents s'animarien a frenar l'eufòria del tècnic, però el seu pensament està força justificat. Sobretot tenint en compte que els gironins van signar un fluix inici de curs que els va portar a tenir el descens ben a prop. Per això, Machín donava ahir moltíssima importància al fet d'haver superat la barrera psicològica dels 50 punts, aquella que sol assegurar la permanència de manera matemàtica. "Algú dirà que és una tonteria, però podem celebrar que tenim la salvació a la butxaca. Fa un temps aquest objectiu fins i tot semblava difícil. La nostra reacció ha estat de 10 i esperem que la ratxa continuï", deia.

Per això, està convençut, com ha repetit al llarg d'aquestes últimes setmanes, que fer la promoció ha de ser la gran fita d'aquest equip. "Quan quedin tres jornades veurem si tenim o no opcions, però depenem de nosaltres perquè ens hem d'enfrontar a molts rivals directes. Fa un temps semblava un repte ben complicat i ara el tenim allà. Ara bé, fa una setmana també vam dormir a prop de la promoció i després van guanyar tots. Hem d'anar a poc a poc i guanyar els nostres partits". El play-off és l'objectiu, tot i que Machín no descartava, fins i tot, lluitar per una de les dues primeres places: "Tot és possible. Hi podríem optar, però no ens enganyem que és molt complicat. Els equips de dalt haurien de fallar molt i el nostre tram final hauria de ser immaculat".

No només va mirar al futur Pablo Machín, sinó també al present. El sorià va acabar ben satisfet del duel dels seus homes, admetent que "no m'hauria pogut imaginar ni en el millor escenari" haver-se posat per davant en el marcador al primer minut contra un rival que es quedava en inferioritat numèrica. "Ha estat molt dur per a ells rebre un penal en contra i quedar-se amb un home menys. Se'ns ha posat de cares ben aviat, però han sabut reaccionar. Ens han posat una mica d'incertesa al cos, tot i que ho hem sabut gestionar bastant bé", valorava. A més, explicava que la xerrada al descans va servir per endollar encara més als seus homes: "Hem parlat que era molt important marcar el segon gol perquè la por no ens entrés al cos. He recordat als meus homes el partit de fa unes setmanes contra el Nàstic, en què els vam arribar a empatar i hauríem pogut guanyar tot i jugar durant molta estona amb un de ?menys. Havíem d'evitar això i ho hem aconseguit, movent la pilota amb criteri, fent el camp ample i marcant aviat". En resum, un Machín que marxava "satisfet" després d'un partit "bastant correcte" del Girona a Albacete.

El sorià també va dir la seva sobre el penal de Núñez sobre Mata al primer minut, l'acció "clau" que va acabar "determinant" el duel per banda i banda. "M'ha agafat molt lluny. No li he preguntat ni al jugador. Això sí, estava desitjant que l'àrbitre xiulés. Una jugada així la sol rebre l'equip que no passa per una bona dinàmica, com és el cas de l'Albacete. A més, caldria valorar la norma que diu que un penal de l'últim home acaba en expulsió".