El Girona continua fent camí cap al play-off o, qui sap, si a l'ascens directe, perquè al ritme que van els de Pablo Machín en aquestes set jornades de lliga que resten pot passar qualsevol cosa. De moment, la victòria d'Albacete (0-3), combinada amb els resultats d'ahir (triomfs de l'Osasuna i el Saragossa), va fer perdre als blanc-i-vermells un parell de posicions a la classificació i van passar d'haver dormit en llocs de promoció (sisens) a la vuitena plaça. Això sí, la fase d'ascens a Primera és a només un punt de diferència i l'ascens directe, per als més agosarats, a només sis. La igualtat continua sent tan bèstia que entre el quart (Nàstic) i el desè (Alcorcón) només hi ha dos punts. El Saragossa, amb el seu triomf d'ahir sobre l'Alcorcón capgirant un 0-1, és un dels grans beneficiats de la jornada, situant-se tercer, a tres punts de l'ascens directe i cinc del líder, Leganés.

Tot i que encara falten set partits per acabar la lliga, el Girona ja ha sumat més punts (27) en aquesta segona volta que no pas en la primera (25), per acumular-ne un total de 52. Els de Machín són el millor equip d'aquesta segona part de la competició i pugen amb força. Per davant tenen, amb 53 punts, Oviedo, Osasuna i Elx; Nàstic (54), Saragossa (55) i ja en zona d'ascens directe Alabès (58) i Leganés (60). El proper cap de setmana Montilivi pot tenir la clau en el partit contra el Tenerife, un rival directe, i més tenint en compte que hi ha altres partits entre equips implicats en la lluita per l'ascens com l'Alcorcón-Osasuna i l'Oviedo-Còrdova. Una de les claus que explica el resorgir del Girona és la seva seguretat defensiva: amb 26 gols encaixats és el menys golejat de la categoria en 35 partits.