Era de preveure i ha estat així. Aquesta temporada cap equip arribarà a la xifra de 82 punts que en l'anterior van deixar el Girona sense ascens directe a Primera Divisió. Aquella xifra estratosfèrica de punts, forjada amb el frec-a-frec fins al darrer segon que van mantenir els gironins amb l'Sporting de Gijón, donaria l'ascens directe aquest curs. Amb 21 punts per disputar-se (7 jornades), el Leganés lidera la classificació amb 60 punts i per tant ja no pot arribar als 82 del Girona 2014/15. A més a més difícilment, tot i que podria passar, cap equip sumarà tots els punts en joc d'aquí a final de temporada, la qual cosa fa pensar que la xifra d'ascens directe quedarà finalment molt lluny de la de la passada campanya.

Ho deia Pablo Machín i ho deien els jugadors blanc-i-vermells després de quedar eliminats pel Saragossa al play-off. «Poques vegades un equip es quedarà sense pujar amb 82 punts». Tenien tota la raó. De fet, la història els la dóna ja que només el Girona s'ha quedat sense ascens amb una xifra tan alta. Només el Valladolid no va ascendir directament el curs 11-12 amb 82 punts. Els castellans, això sí, van tenir un final feliç perquè van pujar al play-off després d'eliminar el Còrdova i l'Alcorcón. Històricament aquests últims anys en què s'ha instal·lat la modalitat del play-off, l'ascens directe ha quedat fixat entre els 85 del Celta (11-12) i els 69 del Deportivo de la Corunya (13-14). De la seva banda, el Vila-real (12-13) en va fer prou amb 77 i el Rayo Vallecano (10-11) amb 79.

Abans de la instauració d'aquest tipus de fase d'ascens i quan pujaven els tres primers classificats, només l'Hèrcules va quedar-se sense premi amb una xifra alta. Els alacantins no van pujar el curs 08-09 amb 78 punts. En canvi, l'equip que ha pujat amb menys punts va ser el Còrdova (13-14) que ho va fer al play-off després d'haver acabat a temporada regular 7è classificat, amb 61.