Gairebé ningú s'esperava, uns mesos enrere, que el Girona protagonitzaria una segona volta de notable alt que el catapultaria a la classificació fins a situar-se a només un punt del sisè lloc. Era difícil d'imaginar com aquell equip que s'havia escapolit del descens de manera miraculosa en més d'una ocasió, podia plantar-se a la primavera amb opcions de d'acabar entre els sis primers classificats. I molt menys, que a falta de set jornades, l'opció de l'ascens directe estaria ben present a l'entorn i també al mateix vestidor. Pujar, o intentar fer-ho, s'ha convertit en l'autèntic objectiu. Tothom al club està convençut que l'empresa no serà gens senzilla, però hi ha ingredients per ser optimistes. Pablo Machín, amant de la prudència i el realisme, és el primer que en roda de premsa en parla obertament i ahir, aprofitant la prèvia del partit de demà contra el Tenerife, no en va ser una excepció.

Després de recordar que tenir la permanència a la butxaca ha aportat "tranquil·litat" al vestidor i també a l'entorn, va deixar ben clar, com ha fet en d'altres ocasions, que "volem lluitar per entrar al play-off. Aquest és el nostre objectiu i seria un reconeixement a la bona tasca de tots plegats. Un cop hi arribem, hi haurà moltes circumstàncies que poden decantar la balança cap a un costat o cap a l'altre, però estem en condicions d'arribar-hi". Això va dir, després de repetir que "haver-nos salvat no és per llençar coets, però mantenir la categoria és el mínim que se'ns podia demanar". Amb aquesta fita entre cella i cella, el que vol Machín és arribar-hi com més aviat millor i en condicions òptimes. I no li acaba d'agradar allò que diu que el Girona està en millors condicions que d'altres equips perquè ha anat de menys a més: "És molt bonic dir que véns de tapat i amb més força. Jo el que vull és tenir el màxim marge d'error i això ho tenen els equips que estan a dalt. Tinc enveja sana de tots ells perquè es poden permetre el luxe de tenir algun mal resultat més que no pas nosaltres".

És aquí on recorda l'experiència de l'any passat, quan els gironins van passar-se tota la temporada instal·lats a la part privilegiada i al final l'ascens es va esfumar. "Vam apostar-ho tot a pujar de manera directa. Crec que és el que havíem de fer, perquè al darrere nostre venien transatlàntics que si ens atrapaven ens podien destrossar perquè tenien una millor plantilla. No ho vam aconseguir. El play-off es va presentar com un segon premi després de no haver pogut pujar, el que es va viure com una decepció molt gran". Allà, després de la patacada davant el Lugo, "vam ressuscitar amb un bon partit a Saragossa", però tot i això l'equip va patir després "una altra garrotada" que va fer desaparèixer per complet el somni que durant tants mesos havia estat present. "Això ens pot servir d'experiència o pot ser una mena de recordatori".

Malgrat el record, Machín té molt clar que l'actual "és una situació diferent" en què "tenim molt a guanyar i poc a perdre". És per això que l'equip anirà "a totes" en aquestes últimes jornades de lliga. Aconseguir l'ascens de manera directa seria una situació ideal, però Machín assegurava que a dia d'avui ja veuria amb bons ulls fer la promoció. "Em surt dir que no ho signo, però si som sensats i tenim una mica de perspectiva, hauria de signar ja jugar el play-off perquè és una opció tan vàlida com qualsevol altra per acabar pujant a al Primera Divisió. Si ara m'ho posessin al davant, no m'ho pensaria gens ni mica".